avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... ordonanta 37 din 2009
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

ordonanta 37 din 2009

Buna ziua!
Am intrebari legate de aceasta ordonanta, si anume in situatia in care esti numit director plin sau adjunct la o institutie de stat, conform acestei ordonanate 37 din 2009, esti functionar public sau nu?
Daca in acelasi timp esti ales local, adica consilier local in consiliul municipal,si esti numit director plin sau adjunct la o institutie a statului, esti obligat sa-ti dai demisia din consiliul local?

Cu stima,
Bianca Farcas
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 7 Mai 2009
Pentru a putea indeplini functia de director intr-o institutie publica salariatul trebuie sa aiba calitatea de functionar public, iar daca este numit intr-o functie care este incompatibila cu calitatea de consilier local, trebuie sa se opteze pentru una din aceste doua.
Curtea Constitutionala a solutionat, miercuri, in cadrul controlului anterior promulgarii legii, sesizarea asupra neconstitutionalitatii Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici, formulata de un numar de 81 de deputati.
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarul public care intra in campanie electorala este obligat sa isi suspende raportul de serviciu? ciancu ciancu As dori sa-mi spuneti daca functionarul public care intra in campanie electorala este obligat sa isi suspende raportul de serviciu. (vezi toată discuția)
Incompatibilitate ? Igor1987 Igor1987 Functia de director al unei unitati de invatamant de stat (liceu, scoala generala) este incompatibila cu functia de consilier local ? (vezi toată discuția)
Consilier local vs functionar public bpsrm bpsrm un functionar public este ales consilier local....poate cere suspendarea raporturilor de serviciu pe perioada exercitarii mandatului de consilier local pentru ... (vezi toată discuția)