avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Virari sume in contul PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Virari sume in contul PFA

Buna ziua.
O persoana fizica poate sa imi vireze in contul PFA ,o suma de bani, care reprezinta un imprumut pentru nevoi personale. Pot explica la un control de la finante, ca aceasta suma nu reprezinta un venit din activitate ?
Va multumesc.
Buna ziua,

Cel mai bine ar fi sa nu amestecati lucrurile. Daca incasarea respectiva nu are legatura cu PFA-ul cel mai bine ar fi sa fie in alt cont sau cash.
Multumesc pentru raspuns. Am motive sa nu deschid alt cont. Cash nu se poate datorita distantei. Intrebarea este daca exista pericolul, ca aceasta suma sa se considere venit din activitate, in conditiile in care nuprovine din activitatea pe care o desfasor.
Da, exista aceasta posibilitate, sa fie considerat venit, motiv pentru care, ar fi mai bine sa gastiti alta solutie pentru acel virament, sa nu amestecati lucurile. Gasiti pe cineva cu un card de debit (ruda, vecin), rugati persoana sa va trimita banii pe acel card, apoi mergeti la banca cu posesorul cardului sa va scoateti banii de pe card. Nu va costa foarte mult comisonul si evitati sa va complicati.
Mai exista si serviciile de transfer de bani care, din cate stiu, dureaza foarte putin, si sunt disponibile in majoritatea bancilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mare problemă- comision retragere ivascu09 ivascu09 Mă numesc Ivaşcu Aurora Mihaela şi am o problemă legată de o poprire. La firma care lucrez mi se dă salariul pe card. Sunt divorţată şi am în ... (vezi toată discuția)
Incasarea salariului dupa desfacerea contractului individual de munca se face de la caserie? DANIELA1915 DANIELA1915 In data de 22.06.2017 mi s-a desfacut contractul de munca.Salariul aferent lunii iunie mi s- a virat pe card in data de 13 iulie.Salariul nu trebuia incasat de ... (vezi toată discuția)
Executor bancar Gabriela Alecu Gabriela Alecu un executor bancar ni a blocat cardul de salariu in luna10/2010 la aceea data aveam 1850 ron-nu a vrut sa l deblocheze decat partial in luna 01/2011(nu pot ... (vezi toată discuția)