avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită O mare problemă- comision retragere
Discuție deschisă în Executare silită

O mare problemă- comision retragere

Mă numesc Ivaşcu Aurora Mihaela şi am o problemă legată de o poprire. La firma care lucrez mi se dă salariul pe card. Sunt divorţată şi am în întreţinere 2 copii. Pe acest card primesc alocaţiile copiilor,pensia de întrţinere şi alocaţia complementară. poprirea s-a făcut din cauză că am acumulat datorii la întreţinere şi chirie. nu am cu ce plăti. Întrbarea este: există vreo soluţie să-mi pot scoate banii fără să mi se perceapă comision. Pe acel card nu mi se percepe comision la retragere. La ghişeu da. Câte 5 lei luaţi din banii copiilor. Nu interesează pe nimeni. Asta este legea. nu am afaceri, nu am maşină. Efectiv muncesc pentru aceşti beni. Este vreo soluţie pentru a rezolva problema?
Cel mai recent răspuns: andreimargaa , utilizator 23:44, 9 August 2015
Depuneti cerere sa va vina prin posta.
E singura soluţie? Dacă primesc bani de la tata prin poştă mi-i poate lua? legal nu se poate face nimic?
Pe banii ăștia nu se pune poprire, dacă vreți sa nu plătiți la banca, luați-i prin posta.
Alocatiile sau alte sume care sunt cu titlu pentru ingrijire minor nu pot fi poprite. Daca banca a facut acest lucru, este un abuz. Solicitati deblocarea sumelor respective si punerea la dispozitie integrala.

Privind sumele provenite din salarii acestea pot si poprite cu pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii; sau cu pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii (conform cod civil).

Privind banca, are obligatia sa blocheze sumele existente in cont. Daca faceti dovada destinatiei sumelor acestea trebuie imediat puse la dispozitia dvs / minorilor. Oricum, banca ar tb sa verifice sursa banilor - se vede ca sunt cu destinatie speciala (alocatie copii, etc.) si din start nu are voie sa le blocheze. Sumele sunt disponibile si prin operatia de retragere la ATM (bancomat). Orice banca are posibilitatea sa blocheze strict o anumita suma din totatul disponibil din cont, titularul contului putand utiliza restul sumei prin retragere de la casierie/ retragere de la ATM, virament, etc. Ca siguranta este un blocaj total al contului, si nu se mai obosesc sa faca note contabile manuale dupa ce intra banii din alocatii.

Cat timp pot sa faca operatii la nivel de ghiseu inseamna ca contul este deblocat, iar dupa finalizare plata il blocheaza la loc. Solicitati sa fiti insotita la ATM de catre un angajat pentru a retrage exact suma disponibila. Sigur va elibereaza la ghiseu suma pentru a evita sa scoateti toti banii disponibili (sumele din salar se supun popririi)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe alocație sau comision? Genalieki Genalieki Este legal ca Banca Transilvania sa imi opreasca comision de 30 lei pe alocatia de stat a copiilor ca urmare a unei popriri? (vezi toată discuția)
Poprire pe subventiile/alocatiile copiilor din fonduri europene maravichiriuc2013 maravichiriuc2013 au voie bancile sa puna poprire pe subventiile/alocatiile copiilor din fondurilor europene? (vezi toată discuția)
Proprie cont bancar SzJakab SzJakab Buna ziua. Din cauza unor datorii la banca mi s-a pus proprire pe contul bancar. Mentionez ca pe acest card incasez pensia dar nu mai am acces deloc la acest ... (vezi toată discuția)