avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot sa-mi inchid balconul fara acordul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot sa-mi inchid balconul fara acordul proiectantului?

Buna ziua
As dori sa-mi inchid balconul apartamentului personal, cu acte, bineinteles, ca sa nu existe probleme ulterioare.
Am obtinut certificatul de urbanism si pentru autorizatia de construire mi s-a cerut, printre altele si "Acordul proiectantului initial (general) - pentru modificarea fatadei blocului". Bineinteles ca dl. proiectant, sfatuit de constructor, nu a fost de acord, prin urmare sunt blocat in aceasta etapa.
Ce cai legale se pot urma pentru a rezolva aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: avb1985 , utilizator 18:05, 5 Iunie 2014
Solicitati "Proiectantului" un raspuns scris, motivat tehnic, pe baza de calcule.
Comandati o expertiza tehnica MLPAT prin care combateti sustinerile Proiectantului.
Tare mi-e teama ca NU puteti fara acordul proiectantului.

@legalmgm
Faceti o eroare, comuna in Romania: confundati executantul cu proiectantul. Conform Legii 50, proiectantul este arhitect cu drept de semnatura, fara nici un fel de derogare. De altfel, aceasta este legea in UE, proiectul este semnat (si asumat) numai de un arhitect cu drept de semnatura. Nu exista nici o legatura cu mai-stiu-eu-ce expertiza, pentru ca proiectul este o lucare complexa, in care calculele (proiectul de rezistenta, de structura inginereasca) reprezinta numai o componenta, fiind vorba de valori arhitecturale ale fatadei, volumetrie, coerenta, aspect general. Aici, nu aveti ce fel de contestatie sa faceti... In plus, dupa caz, arhitectul poate avea drepturi de proprietate intelectuala/artistica. Altfel, de exemplu, ne-am putea trezi cu un bulevard reprezentativ in Bucuresti, cum este b-dul Unirii/fantanilor, mutilat sub forma de insiruire de cutii sovietice impachetate in polistiren. Dupa dorinţa unora, Bucurestiul ar trebui sa devina o faţadă otova, cutie-fereastră, Doamne fereşte !

Ar fi util sa ne spuneti in ce zona este apartamentul. Poate, dupa caz, va putem da o sugestie!
Si atunci eu imi voi putea inchide balconul doar dupa decesul proiectantului/arhitectului?
avb1985 a scris:

Si atunci eu imi voi putea inchide balconul doar dupa decesul proiectantului/arhitectului?

Nu cunosc speta dvs., sunt multe elemente care trebuie luate in calcul: pozitia, specificul zonei, tipul de balcon (logie sau consola) etc.

Nu vreau sa va supar dar, dupa ce am vizitat cam toate marile orase europene, va pot spune ca la noi "ca la nimenea". Fatadele blocurilor, pe marile bulevarde, ar trebui sa fie emblema orasului, nicidecum o peticeala de balcoane inchise/neinchise cum este la noi, mai peste tot. Nu vedeti nicaieri fatade mai peticite ca la noi; nu pot da exemple, pentru ca pur si simplu nu am vazut asa ceva in alte orase europene pe care le-am vizitat !

Ma rog, poate nu este cazul dvs., de aceea cred ca cel mai bine ar fi sa stim in ce zona a orasului locuiti, altfel, speculam fara rost, desi, pana si pe bulevardul Unirii am vazut astfel de situatii, ca sa nu mai vorbim de blocurile de pe str.Stirbei Voda, intre Calea Plevnei si b-dul Uranus, in plus, complet mutilate de nebunia polistirenizarii :( Acolo, alternanta de plin/gol, in alb(praf de piatra) si fier-forjat, realizata prin balcoane, de proiectant, a fost complet anihilata de inchideri de PVC !
Locuiesc in judetul Cluj,comuna Floresti.

Alte discuții în legătură

Bloc fara balcon claudiumn86 claudiumn86 Buna ziua, As dori sa aflu de la dumneavoastra daca ati auzit de posibilitatea construirii de balcoane pe o partea a blocului, de la parter pana la ... (vezi toată discuția)
Inchidere neautorizata a balconului, ce poate face asociatia de locatari? madanic32 madanic32 Buna ziua Locuiesc intr-un complex de locuinte nou. In contractul de vanzare cumparare al apartamentului scria clar ca nu se pot face modificari la fatada ... (vezi toată discuția)
Cand e nevoie de diriginte de santier? cristinamariav cristinamariav Urmeaza sa incep in primavara constructia unui obiectiv civil, localizat in mediu rural, compus din: - gard -grajd cai - fanar - casa familiala ... (vezi toată discuția)