Multumesc frumos pentru sfaturi. Blocul nu are nici boxe nici spatii pentru parcari, ma gandesc daca o sa-mi epuizez toate ”resursele” sa trimit dosarul prin posta?!. Astfel vor fi obligati sa-l inregistreze si sa primim un raspuns in scris. Asta este. #-o
Nu-l trimiteti prin posta pentru ca ajunge la acelasi judecator si o sa va dea o decizie de respingere, sigur motivata. Si-atunci va fi mai greu sa rezolvati. Faceti ceea ce a spus judecatorul, completati dosarul cu inca ceva si mergeti din nou la judecator. Daca va mai cere ceva, multumiti-i frumos si reveniti dupa 2-3 saptamani cu inca ceva completat si pana la urma va ia dosarul. Si in momentul cand vi-l ia, tot atunci va spune ca cererea vi s-a aprobat si sa reveniti in cateva zile sa luati Incheierea scrisa.
D-le Grecu,
Aveti perfecta dreptate cu OCPI. Am patit-o si noi. Am solicitat, ne-a elibera sitiatia platind 5 lei/pagina si-am avut aproape 100 de pagini. Un sfert din apartamente sunt gesit inscrise in situatia lor. Apoi mai putin de jumatate sunt inregistrate la OCPI pentru ca ceilalti au ramas inscrisi in registrul de inscriptiuni si transcriptiuni.
Vedeti ca doamna judecator va poate da un model de situatie, numai capul unui tabel, ce trebuie introcmita, dezvolatata... iar in aceasta situatie aveti posibilitatea sa treceti fiecare apartament pe linii si pe coloane completati cu stelute. Stelutele semnifica in functie de cioloana: daca proprietarul a semnat acordul si statutul, daca aveti actul de proprietate la dosar, daca este intabulat, daca este transcris... Acest tabel se intocmeste pe fiecare scara si ajuta foarte mult sa ajungeti la acea majoritate de 50%+1.
Multumiri D-le Totolici.
Pai nu avem de ales, dupa ce-am mai studiat si alte dosare, cam aceasta este solutia. faza este ca totusi, acesti judecatori delegati nu „judeca” la fel. O doamna zice intr-un fel, cealalta o schimba, iar baietii de la OCPI sunt din alt film. M-apuca groaza ce munca tre' sa trag pentru transformarea asociatiei noastre (>500 apt.).
Pentru ultima transformare a asociatiei nostre am mers timp de un an si jumatate la judecatorul delegat la intervale diferite de timp: la 2 luni, la o saptaman, la 4 luni... pana am reusit sa rezolvam.
Dar sa nu credeti ca daca un judecator spune ceva si altul spune altceva este atat de grav. Eu am patit-o si mai si: acelasi judecator, de la o intalnire la alta imi tot spunea altceva. Spre final cand mi-a spus sa mai revin cu inca alte piese la dosar, i-am multumit frumos si i-am spus ca eu imi dau demisia si gata. Atunci si-a revenit si mi-a spus ca nu trebuie, ca am dosarul bine intocmit, ca sunt pe calea cea buna, ca "dosarele intocmite de dumneavoastra pot sa le dau exemplu pentru multi presedinti care vin singuri sau chiar reprezentati de avocat...". Si la urmatoarea intalnire s-a pronuntat favorabil. E o doamna, totusi!
Mai ajutati-ma va rog frumos. Tabelul anexa al acordului de asociere, trebuie semnat de către toti proprietarii si datele lor....sau doar de cei 50% + 1 din nr. proprietarilor. Cei despre care va vorbeam mai sus. Multumeesc frumos anticipat.