avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc de parcare vs Spatiu verde
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc de parcare vs Spatiu verde

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
Locuiesc intr-un complex rezidential in care curtea interioara este asfaltata si folosita ca spatiu de parcare + cale de acces. Mentionez ca spatiul de parcare a fost cumparat de la dezvoltator si pentru care s-a primit o chitanta si nu un act de proprietate pentru ca nu a fost intabulat din cate am inteles.
Problema e ca sunt vecini care vor sa dea dezvoltatorul in judecata si se sparga asfaltul , sa se lase doar cale de acces si sa se faca spatiu verde. Este o lege care prevede acest lucru ?
Momentan suntem in punctul de a ne intalni intr-o sedinta si a vota acest aspect.

Daca se voteaza impotriva schimbarii utilitatii acestui spatiu ei mai pot da in judecata dezvoltatorul avand in vedere ca majoritatea e impotriva acestui fapt?
Si daca se voteaza desfiintarea acestor locuri de parcare ce obligatii are dezvoltatorul fata de cei ce au cumparat locuri de parcare ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 15:10, 27 Noiembrie 2015
salut, am citit de 3 ori subiectul si nu inteleg problema poate ma ajutati.
1 Dvs cand ati cumparat de la dezvoltator apartamentul e ,mentionat si locul de parcare in suprafata de x metri?
daca da, nu poate nimeni modifica suprafata fara acordul dvs.
trebuie sa cititi bine contractul si daca scrie cu drept de proprietate asupra suprafetie reprezentand parcare nu poate schimba nimeni fara acordul dvs spatiul acela deoarece apartine individual si nu comun.
Am avut si eu o problema cu actuala locuinta,din vina notarilor care sant idioti in cazul meu.
Dezvoltatorul a vandut apartamentul si terenul aferent de sub bloc la primul proprietar,si eu la al 4 proprietar a fost vandut cu drept de folosinta si nu proprietate.pt ca notarul (se gandea la alte chestii) credea ca acela e terenul primariei si nu al unei persoane private(explicatia lui)
Si am rectificat contractele in care acum terenul de sub bloc e in proprietate si nu folosinta.
Acum dvs cand ati cumparat apartamentul trebuia sa cititi cu atentie ce cumparati si nu mai erau probleme ca acestea.
PS asociatia de proprietari administreaza partea comuna a proprietati si nu partea individuala
asociatiile de proprietari nu administreaza parcari de blocuri,ci partea comuna care apartine tuturor din bloc (holuri uscatorii boxe ..etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de folosinta a locului de parcare nossferatuss nossferatuss Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou si am primit de la dezvoltator, prin contractul de cumparare, \"dreptul de folosinta exclusiva\" ... (vezi toată discuția)
Asfaltare parcare privata platita de toti locatarii buna ziua locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri ... Petru Cristofor Petru Cristofor Buna ziua Locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri de parcare private (cumparate de locatari). Parcarea este a condominiului, asa am inteles, ... (vezi toată discuția)
Parcarea privata Valivalika Valivalika Buna ziua .Scriu in numele a 100 de proprietari de apartamente. In 2008 sa dat in folosinta un bloc care afost cumparat de noi ..De jur imprejur este o ... (vezi toată discuția)