avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Cate zile de preaviz se acorda legal?
Numarul depinde de specificatiile din contractul de munca sau se acorda cele
prevazute legal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 5 Iunie 2014
Termenul de preaviz este cel mentionat in contractul individual de munca.

In cazul demisiei : termenul de preaviz nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

In cazul concedierii: termenul de preaviz nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
Cum pot sa iau cunostinta de continutul contractului colectiv de munca ?
Solicitati in scris angajatorului , sindicatului sau , dupa caz, reprezentantilor salariatilor sa va puna la dipsozitie o copie de pe acesta.

In caz contrar, puteti solicita acest lucru de la ITM , in baza Legii nr.544/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz (concediere)conf. lg.40/2011? lilid lilid Ma tot \"lupt\" cu cineva care imi spune ca [b]perioada de preaviz in cazul concedierii [/b]este de 20 de zile lucratoare pt. functiile de executie si 45 de ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim - codul muncii 2011 Mariralu Mariralu Buna ziua , Dupa cum stim toti, au intervenit unele shimbari in CIM, privind previzul ( demisie, concediere) , intrebarea mea este: trebuie sa fac act ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si preaviz CriCriCristiana CriCriCristiana Buna ziua, De o luna lucrez pe litoral la un hotel pe postul de receptionera si inca nu mi s-a facut contractul de munca (nici mie nici colegilor mei) si de ... (vezi toată discuția)