avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interdictie cumparare drept litigios
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interdictie cumparare drept litigios

Ca si reclamant , pot cumpara dreptul litigios de la unul dintre piriti , avind deschis un partaj judiciar ?
Cel mai recent răspuns: rechi1958 , utilizator 15:33, 22 Aprilie 2014
nu , pueti insa sa faceti o tranzactie.
Daca acest drept litigios este cumparat de catre o persoana fara venituri , aceasta pote fi scutita de taxele de timbru ce se vor aplica ? Coproprietarul este pirit in cauza ( cel care vinde ) si are o cota indiviza de 1/3 .
Ultima modificare: Duminică, 20 Aprilie 2014
rechi1958, utilizator
Taxele de timbru judiciar se achita de reclamant si nu de parat, intotdeauna!

Daca cumparati de la parat, dreptul litigios, aceasta inseamna ca veti lua locul lui in proces, veti avea calitatea de parat si deci nu se pune problema achitarii taxelor de timbru.

O alta intrebare se ridica aici: pentru a cumpara un drept litigios, presupune un proces deja inceput.; or taxele de timbru se achita inaintea inceperii procesului; deci: sunteti sigur ca dvs. cumparati dreptul litigios si nu cota indiviza a acestuia?????
Este intradevar cota de 1/3 indiviza dar este si un drept litigios nu ? Am actionat in judecata pt. iesirea din indiviziune alti doi copropr. si acum cumpar dreptul liti de la unul dintre ei . Cam asta este . Ce parere aveti ??Nu pot cumpara cota deoarece nu pot face cadastru etc , Cl mult un antecontract dar instanta tine cont de el la partaj ??ATI SPUS CA PIRITII NU PLATESC TAXE DE TIMBRU ! ACESTIA , LA FINAL NU PLATESC TAXA LA VALOAREA COTEI CE I SE VA ATRIBUI ???
Ultima modificare: Duminică, 20 Aprilie 2014
rechi1958, utilizator
Deci poate face un act de vinzare cumparare cu plata integrala ? Acesta este un document de care tine seama instanta la partaj in situatia in care este facut inainte de iesirea din indiviziune intre reclamant si un pirit ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune ContSters322842 ContSters322842 Suntem trei copropr. fiecare 1/3 ideal . Un copropr. a deschis actiune si ne-a chemat in instanta . Reclamantul si unul dintre copropr. au platit taxa de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata neplatite ContSters333333 ContSters333333 Daca nu platesc taxa de timbru si jude respinge cererea de iesire din indiviziune ca netimbrata iar eu nu platesc piritilor cheltuielile de judecata , acestia ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii ContSters283512 ContSters283512 Am citit ceva mai devreme despre \'\'un drept de retentie , parca . Eu sunt implicat ca pirit intr-un proces de partaj judiciar . Am 1/4 cota indiviza din casa ... (vezi toată discuția)