avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pleci cu un minor din tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pleci cu un minor din tara?

Buna seara!
As vrea sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Am doi frati minori (14, respectiv 17 ani). Mama mea trebuie sa plece cu ei din tara si, din cate stiu, are nevoie de acordul tatalui, printr-o procura. Problema este ca tatal meu munceste in alta tara. Are acte in regula si as vrea sa stiu daca poate face o procura acolo si sa o trimita prin fax. Este valabila aceasta procura? Chiar daca e in alta limba decat romana?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:53, 4 Iunie 2014
Nu se numește procura ci declarație acord, dacă nu o poate face la consulat in limba româna sa cereti unui notar din România un model pt a merge cu el la un notar din tara unde se afla pt a face declarația. Atenție declarația trebuie apostilata sau supralegalizata depinde de tara, si trimisa in original in tara ca mai apoi sa fie tradusă si legalizata traducerea la notar in România . Numai așa poate mama sa iasă cu copii din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare procura notariala him19 him19 Buna ziua, datorita acestei epidemii de covid am fost \"blocat\" intr-o tara straina iar in Romania am un cont bancar pe care nu pot sa-l folosesc decat daca ... (vezi toată discuția)
E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)
Procura pt plecare cu copii in strainatate in lipsa unuia din parinti iulian_stefan01 iulian_stefan01 Va salut,, M-a rugat o prietena sa ma interesez cum ar putea sa faca rost de o procura pentru a putea pleca cu copii in strainatate dupa sotul ei. Sotul e ... (vezi toată discuția)