avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenirea la numele anterior casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenirea la numele anterior casatoriei

Sunt in situatia urmatoare: sentinta de la fond, apelata si ramasa definitiva, executorie si irevocabila stabileste schimbarea numelui, fostei sotii la cel de dinainte de casatorie. Sentinta s-a dat in feb 2008 si ea nu si-a schimbat numele pana in prezent. Executorul spune ca nu tine de el, realizarea acestei hotarari. Politia m-a trimis la evidenta populatiei. Acolo mi s-a spus ca e datoria mamei sa vina sa schimbe numele si ca ei nu pot face nimic ca nu ei cheama oamenii, ci ei trebuie sa vina din proprie initiativa. Evidenta populatiei nu este instiintata de instanta despre sentinta, deci nu stiu despre asta. Daca mama vine ca i-a expirat C.I. ei ii vor da alta noua cu acelasi nume. M-au sfatuit sa o actionez in instanta cu daune, pentru ca se legitimeaza cu un act fals ( nu inteleg cum e fals daca e inca valabil) si ca abuzeaza ( nici asta nu inteleg cum ) de numele meu. Ce sanse am sa cer in instanta daune, sau ce altceva pot face, pentru ca nu accept sa poarte in continuare numele meu de familie, odata ce sentinta spune sa revina la cel vechi al ei ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: chitidaba , utilizator 22:44, 14 Mai 2009
oricum va fi nevoita sa-si schimbe CI candva. Intrebare :de ce te deranjeaza asa de mult ca-ti foloseste numele? nu cred ca are cine stie ce beneficii dupa urma numelui. Poate nu a avut femeia bani sa-si schimbe actele , pana acum
Chiar daca va expira CI, cei de la evidenta Populatiei nu sunt informati de nimeni, nici chiar de mine nu accepta a fi informati, ca exista o sentinta ce impune schimbarea numelui. Deci evidenta Populatiei va emite o noua CI pe acelasi nume. Raspuns: daca femeia se culca cu alti barbati, cand era maritata cu mine (intelegi ce vreau sa spun ca nu pot folosi aici cuvantul ce i se potriveste de minune!)... nu accept ca numele meu sa fie legat de acest gest de catre alti oameni de bine care vin in contact cu ea. In neamul meu nu cunosc sa fi fost astfel de femei si de asta nu vreau sa poarte numele mai departe, ea fiind de accord la divort sa revina la cel pe care l-a avut inainte de casatorie, dar acum nu-l schimba pentru ca asa i-a fost caracterul tot timpul, de-a insela pe cei din jur. De bani nu e vorba aici, ea are venituri destule.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se va intampla daca nu isi va lua numele dupa divort? Tarzan2012 Tarzan2012 Intr-o instanta,a fost dat un ordin de catre judecator ca femeia sa isi ia numele anterior inainte de casatorie dupa ce s-a incheiat divortul. Femeia nu a ... (vezi toată discuția)
Despre schimbarea numelui dupa divort GEORGINELA GEORGINELA Buna ziua. Vreau sa intreb si eu ceva ,am divortat si am ales sa-mi pastrez numele de fata deci nu cel al sotului.Divortul s-a pronuntat in luna martie dar eu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui in urma divortului ContSters95267 ContSters95267 buna ziua,as dori o informatie...eu am divortat acum 4 ani,dar inca nu am schimbat numele,as dori sa stiu unde pot merge pentru inregistrarea si legalizarea ... (vezi toată discuția)