avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare cale de acces si construire sant in calea de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare cale de acces si construire sant in calea de acces

Am rugamintea sa imi acordati cateva momente si sa ma sfatuiti.
Parintii mei au o casa care are ca unica cale de acces de la imobil catre sosea si dinspre sosea catre imobil o poteca(ulita) care variaza de la aprox. 2,5 pana la 4m latime.
Imobilul parintilor mei este singurul pe acea ulita.
Acest drum de acces apartine primariei localitatii unde se afla imobilul. Unul dintre vecini vrea sa isi construiasca un gard astfel incat va micsora latimea drumului.
De asemenea acelasi vecin vrea sa faca o traversare a drumului cu un sant catre partea opusa astfel incat apa sa se scurga in cealalta directie. De asemenea el pune diverse obloane care le are prin curte pentru a bloca calea de acces atunci cand ies cu masina pentru a nu ii intra apa in curte dar le pune in drumul public ocupand aproape 1m din drumul public.
Prin faptul ca face acea rigola(sant) imi e 100% imposibil de a intra si iesi cu masina din proprietatea mea catre drumul national.
Nu exista nici o lege care sa il atentioneze/sanctioneze pentru ca el face un sant pe un drum public si astfel blocheaza accesul?Pur si simplu el taie drumul ca asa vrea el.
Subliniez ca vecinul in cauza nu este afectat de acel sant care traverseaza drumul(ulita) intrucat el are acces direct catre strada ( vecinul are doua cai de acces catre strada: o cale de acces directa, adica poarta principala este la strada, si o cale de acces indirecta prin intermediul acestei poteci/ulita de care se folosesc si parintii mei pentru a ajunge la strada).


Ce pot face si cui ma pot adresa ?
Va multumesc si orice sfat e binevenit.
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
adrian2656, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian2656 , utilizator 09:38, 8 Iunie 2014
Știți precis că acel drum este drum public?(ați afirmat că aparține primăriei). Pentru a afla acest lucru, solicitați, printr-o cerere formulată primăriei -d-le primar...,să vă arate dacă acest drum este cuprins în inventarul bunurilor domeniului public respectiv, Dacă este, vecinul încalcă domeniul public prin lucrările efectuate și va primi și amendă printr-o plângere făcută la primărie. în acest sens.
Dacă este proprietate privată, trebuie aflat cui aparține fâșia respectivă și tot așa, printr-o plângere la primărie și poliție, pentru încălcarea dreptului de acces la drumul public.de către vecin.
categoric e drum public pentru ca acesta se continua mai sus printr-o poteca la care ajung cei care au cabane turistice mai sus.
Ar trebui in actele primariei sa fie stipulata latimea acestui drum(imi e teama de falsuri facute cu oamenii primariei pentru ca s-au mai facut) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)
Servitute teo55 teo55 buna ziua, Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Drum comunal desfiinţat de vecin Gaby78 Gaby78 Bună seara. Am nevoie de un sfat. Locuiesc într-un sat langa padure de 20 ani. Nu am avut acte pe casa până in 2015. In partea de nord am un vecin si in ... (vezi toată discuția)