avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general suspendare activitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

suspendare activitate

In cazul in care o microintreprindere (neplatitoare de tva si cu 1 salariat) isi suspenda activitatea cu 15 mai la registrul comertului si apoi cere la administratia financiara regim de declarare derogatoriu si il obtine, ce se intampla cu declaratiile 100 si 102 care trebuiau depuse pentru trim. II in luna iulie si cu plata contributiilor salariale? Am inteles ca nu mai ai voie sa faci nici un fel de tranzactii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 12:23, 11 Mai 2009
luna mai face parte din trimestrul al II -lea, deci aveti obligatia sa depuneti declaratiile respective la termenul prevazut chiar daca ati suspendat activitatea cu 15 mai ac. si implicit plata contributiilor salariale. Depuneti la vectorul fiscal pentru incetarea activitatii cu 15 mai si incetarea contractului de munca a salariatului - respectiv obligatiile catre fondurile speciale.
O microintreprindere aflata in perioada de suspendare isi pastreaza statutul de micro nemaiavand salariati ?
Nu.
Cod fiscal.
ART. 103
Definiţia microîntreprinderii
În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) realizează venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 50% din veniturile totale;
b) are de la 1 până la 9 salariaţi inclusiv;
c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 100.000 euro;
d) capitalul social al persoanei juridice este deţinut de persoane, altele decât statul, autorităţile locale şi instituţiile publice
Art.104
(4) Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe venitul microîntreprinderilor nu mai aplică acest sistem de impunere începând cu anul fiscal următor anului în care nu mai îndeplinesc una dintre condiţiile prevăzute la art. 103
Pasii care trebuie urmatii in cazul suspendarii unei firme sunt:1) demersul facut la Oficiul Registrului Comertului si 2) demersul la Administratia financiara de care apartine firma unde se depune declaratia 010.Dupa care pe toata perioada suspendata la fiecare trimestru se depune declaratiile aferente pe 0(adica declaratia de TVA si Dec 100 ).Pana la suspendarea companiei si anume pe 15 mai , se calculeaza contributiile salariale aferente angajatului, impozitul pe microinteprinderi calculat in functie de impozitul forfetar si declararea lor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 010 Monicaluis Monicaluis Buna ziua, as avea nevoie de niste lamuriri si v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta. Exact acum o luna mi-am infiintat o firma care deocamdata nu are ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit sau impozit pe venit? lupascumihaela lupascumihaela buna ziua, cine ma poate lamuri la urmatoarea situatie: sunt platitor de impozit pe profit la societate fara salariati, in cazul in care doresc sa ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii salarii ioana b ioana b daca o microintreprindere si-a suspendat activitatea de la 1 mai trebuie sa depun declaratiile salariale pe luna aprilie?iar in iulie se depune declaratia 100 ... (vezi toată discuția)