avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii depunere declaratii salarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

depunere declaratii salarii

daca o microintreprindere si-a suspendat activitatea de la 1 mai trebuie sa depun declaratiile salariale pe luna aprilie?iar in iulie se depune declaratia 100 si 102?dar plata contributiilor cand se face?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 11:50, 17 Mai 2009
trebuie sa depuna pe aprilie, dar dupa data suspendarii activitatii nu mai trebuie sa depuna nimic timp de 3 ani, sau pe perioada suspendarii.
1.Sunt supuse regimului de declarare derogatoriu urmatoarele declaratii:
1. formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat", cod 14.13.01.01/a, aprobat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 281/2004, cu modificarile si completarile ulterioare;
2. formularul 300 "Decont de taxa pe valoarea adaugata", cod 14.13.01.02, aprobat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 256/2004;
3. formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit", cod 14.13.01.04, aprobat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 35/2005;
4. formularul 120 "Decont privind accizele", cod 14.13.01.03, aprobat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 35/2005;
5. formularul 130 "Decont privind impozitul la titeiul si la gazele naturale din productia interna", cod 14.13.01.05, aprobat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 35/2005.
2.Termene de depunere:
2.1. Pe perioada aplicarii regimului de declarare derogatoriu contribuabilii nu au obligatia depunerii declaratiilor prevazute la pct. 1.1-1.5, cu exceptia situatiei prevazute la pct. 2.2.
2.2. Pentru fractiunile de ani fiscali cuprinse in perioada de aplicare a regimului de declarare derogatoriu, contribuablii au obligatia depunerii declaratiilor prevazute la pct. 1.3-1.5 la termenele prevazute de lege.
daca microinteprinderea si-a suspendat activitatea aveti obligativitatea depunerii declaratiilor aferente doar pentru fractiunile de ani fiscali cuprinse in perioada de aplicare a regimului de declarare derogatoriu, contribuablii au obligatia depunerii declaratiilor prevazute la pct. 1.3-1.5 la termenele prevazute de lege.
In plus in cazul in care nu ati obtinut derogare de la Administratia Financiara aveti obligativitatea sa depuneti declaratia aferenmta impozitului pe venitul microinteprinderii , respectiv a TVAului(in cazul in care sunteti platitor de TVA) pe toata perioada suspendarii. Aceste declaratii se depun pe 0.
In plus pentru fiecare sfarsit de an trebuie sa depuneti si situatia financiara(bilantul)
Nu mai postati mesaje succesive.Regulamentul de postare contine o regula in privinta asta.Aveti posibilitatea sa editati mesajul anterior.Multumesc!

Alte discuții în legătură

Regim derogatoriu de declarare la o soc suspendata crissjohny crissjohny ce declaratii se depun acum la sfarsitul anului daca mi s-a acordat regim derogatoriu de declarare pt o firma suspendata? (vezi toată discuția)
Bilant pentru firma suspendata Ileana567 Ileana567 Buna seara, Poate cineva sa-mi spuna daca se depune bilant pentru o firma suspendata? Multumesc. (vezi toată discuția)
Declararea inactivitatii societatii comerciale luizacostache luizacostache Am o firma noua care deocamdata nu are activitate si voiam sa va intreb cum si unde o pot declara inactiva,ca sa nu mai fiu obligata sa depun acele declaratii ... (vezi toată discuția)