avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Aport apartament la srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Aport apartament la srl

In urma hotararii de partaj, sotia obtine bunul si sotul obtine sulta.
Sotia infiinteaza un srl -asociat unic si administrator - aduce apartamentul ca aport in natura in societate, si suspenda firma pentru 3 ani.
Aceste operatiuni s-au desfasurat fara ca sa fi achitat sulta.
Sotul poate sa solicite nulitatea societatii, dizolvarea acesteia pentru ca imobilul sa reintre in proprietatea persoanei fizice?
Transferul de proprietate de la persoana fizica la persoana juridica nu trebuia sa se faca cu act autentic?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 14:58, 10 Iunie 2014
De vreme ce legea spune ca asa intra un bun in patrimoniul unei societati .. da actul consitutiv (incheiat in conditiile legii) este suficient pentru trecerea bunului in patrimoniul societatii.
Ceea ce va intereseaza insa pe dvs. este insa daca la data incheierii actului constitutiv au fost respectate toate conditiile prev. de lege (fond si forma). Respectarea acestor conditii nu poate fi verificata in acest context. Este necesar sa fie verificate toate inscrisurile de cineva care sa stie ce sa caute.
sunt multe carenta in situatia Dvs. din punctul meu de vedere se poate ataca prin multe cai - eu vad multe cauze de anulare. Va trebui sa angajati un avocat totusi pt ca situatia este f complexa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport teren la capitalul social Ioanalolu Ioanalolu Bună seara. În 2015-2016 am fost dezvoltator imobiliare, persoană fizică înregistrată în scop TVA ( ... (vezi toată discuția)
Bani dati cu imprumut geta36 geta36 sotul/sotia imprumuta firma la care este asociat, cu o suma mare de bani, fara aprobarea celuilat sot/sotie (fara ca acesta sa stie, practic) . Cum poate ... (vezi toată discuția)
Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)