avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amplasare cotet de porci la distanta mica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amplasare cotet de porci la distanta mica

Buna seara,

Vecinul meu de curte a construit mai anul trecut un cotet de porci la aproximativ 3-4 metri de casa mea. Stiu ca exista art. 16 din Ordinul Ministerului Sănătății nr.536/1997 cu privire la exact acest fel de treburi. Doresc ca vecinul sa isi mute cotetele, l-am rugat, se opune. As dori sa incep altfel de demersuri, va rog, care ar fi modalitatile. M-am gandit sa merg la politie cu o reclamatie, e bine, rau? Am nevoie deja de avocat? Cum ar suna minimal o astfel de plangere?

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
Lucican2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucican2010 , utilizator 10:34, 17 Iulie 2014
ce treabă are poliția cu porcii? vă adresați serviciului de urbanism din cadrul primăriei. și celor de la direcția de sănătate publică.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
gicu13, utilizator
Sigur trebuie sa depuneti o plangere la Politia Locala.
In prezent Politia Locala are responsabilitati si dreptul sa constate o eventuala infractiune la legile din domeniul controlului urbanismului si al disciplinei in constructii
Deasemenea, in speta Dvs. si cei de la Agentia de Protectie a mediului au responsabilitati (pot masura eventualele noxe).
Plangerea trebuie sa cuprinda identificarea persoanelor, a locului si o descriere a situatiei existente. Deasemenea si neajunsurile pe care vi le provoaca situatia descrisa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
legalmgm, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri. Interesant este ca tocmai am incercat si am trimis un email Agentiei de Protectie a mediului si un al doilea email Direcției de Sănătate publică din judetul meu. Ambele emailuri mi-au fost returnate pentru niste motive tehnice de tot rasul. Pai cu oamenii astia nu poti sa vorbesti, trebuie neaparat sa te prezinti acolo sa te purice, ma gandesc... ca doar suntem in Romania :-(, nu ca mi-ar fi vreo frica de puricat, insa sunt vreo 400 de km de parcurs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
Lucican2010, utilizator
Trimiteti scrisori recomandate, cu confirmare de primire (AR) cu valoare si Nota de inventar
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Constructie 13anamb 13anamb buna ziua -De 5ani am o casa la \\"tara\\". Am pus in ghilimele tara pentru ca in acte scrie oras Boldesti Scaieni, Cartier Seciu, dar in realitate este ca la ... (vezi toată discuția)
Crescatorie de gaini si porci langa locuinta vecinului dianami dianami Buna seara, Unde trebuie sa ma adresez daca vecinul creste gaini si porci (langa casa mea) iar mirosul si zgomotul provenit de la animale este deranjat ... (vezi toată discuția)
Probleme vecin in provincie. lucian1984 lucian1984 Buna ziua . Posed o casa in provincie unde vecinul meu creste 3 porci si 2 vaci la maxim 4 metri de casa . Ce pot face in situatia aceasta , unde ma ... (vezi toată discuția)