avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amplasare cotet de porci la distanta mica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amplasare cotet de porci la distanta mica

Buna seara,

Vecinul meu de curte a construit mai anul trecut un cotet de porci la aproximativ 3-4 metri de casa mea. Stiu ca exista art. 16 din Ordinul Ministerului Sănătății nr.536/1997 cu privire la exact acest fel de treburi. Doresc ca vecinul sa isi mute cotetele, l-am rugat, se opune. As dori sa incep altfel de demersuri, va rog, care ar fi modalitatile. M-am gandit sa merg la politie cu o reclamatie, e bine, rau? Am nevoie deja de avocat? Cum ar suna minimal o astfel de plangere?

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
Lucican2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucican2010 , utilizator 10:34, 17 Iulie 2014
Pentru cei interesati, mi-a raspuns totusi Agentia de Protectie a Mediului. M-au informat foarte detaliat ca: (1) Primaria este cea mai competenta autoritate, urmata indeaproape de (2) Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din judet, si in sfarsit de (3) Directia de Sanatate Publica din judet. ANMP nu au activitate de verificare, inspectie si control in teren. Deci .... la Primarie.
Am trimis scrisori asa cum mi-ati indicat, la Primarie, ANSVSA si DSP din judet. Puteti va rog sa ma indrumati unde as putea citi ceva despre ce termene de rezolutie au respectivii? Multumesc.
Jos palaria! S-au miscat oamenii ca spirtul. Nu a durat nici o saptamana si toti destinatarii s-au activat la vecin. Multumesc de indrumari, au fost foarte bune!
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
Lucican2010, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru cei intersati, ca sa inchei acest subiect, vin cu concluziile actiunii. Vecinul a fost vizitat de:

1. Directia de Sanatate Publica. Acestia au fost prompti: l-au vizitat pe om dupa 8 zile, m-au anuntat de rezultat dupa alte 3 zile (deci 11 zile); au mers pe OMS 119/2014 si au dat termen de remediere o luna. Jos palaria.

2. ANSVA. Acestia au fost in vizita dupa 2 zile, dar stau si ma intreb de ce le-au trebuit apoi 3 saptamani sa redacteze raspunsul. Au dat un avertisment (daca l-or fi dat); in scrisoarea d-lor, de raspuns, desi mi-au dat peste nas cu anumite chestii ... totusi mi-au dat cateva date esentiale pe care am sa le folosesc pe viitor, daca voi mai avea nevoie. Una peste alta, sunt destul de ok si cu dumnealor.

3. Primaria. Nu cred ca a facut ceva. Nu am primit nici un raspuns, vecinul s-a apucat sa mute instalatiile, dar probabil ca o face tot fara aviz de constructie de la primarie.

Unde initial lumea din sat m-a compatimit cu un "N-ai ce-i face, ce sa faci!" ... uite ca se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie 13anamb 13anamb buna ziua -De 5ani am o casa la \\"tara\\". Am pus in ghilimele tara pentru ca in acte scrie oras Boldesti Scaieni, Cartier Seciu, dar in realitate este ca la ... (vezi toată discuția)
Distanta intre cotetul de porci al vecinului CristiansiGabriela CristiansiGabriela Vecinul si a construit cotețul porcilor pana in gardul de delimitare intre vecini, iar cotețul de porci ii la o distanta de aprox 7 m de casa mea. Tine aprox ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva vecinilor ioana_7_fr ioana_7_fr Buna ziua! Am si eu o pb;vecinii mei tin porci,gaini si cai in curte si au WC in curte ca si cum am trai in capatul planetei.Mentionez ca locuim in Tg-Mures ... (vezi toată discuția)