Stimate domn, desigur fiecare este liber sa considere si sa aplice in practica, dupa caz, anume opinii ale doctrinei.
Va asigur ca am citit cu atentie despre ceea ce am sustinut pana acum si sustin in continuare, si evident, achiesez la opiniile autorilor de drept penal, care se exprima intr-un mod cat se poate de clar. Pentru a verifica dvs. ca am inteles eu bine ce am citit (desi nu am nevoie de verificarile tertilor in ce priveste capacitatea mea de intelegere a textelor parcurse), puteti consulta urmatoarele publicatii:
1. Udroiu, M., Drept penal. Partea speciala Noul Cod penal. Ed. C.H. Beck, Bucuresti, 2014, pag. 252. Iar spre intelegerea intregii analize a infractiunii de inselaciune, pag. 252 - 258.
2. Dungan. P.; Medeanu, T.; Pasca V.; Manual de drept penal. Partea speciala, Vol. I, Ed. Universul Juridic 2010, pag. 351. Pentru intelegerea intregii analize a infractiunii de inselaciune, vedeti pag. 350 - 356. Puteti regasi aceeasi opinie in re-editarea publicatiei apartinand acestor autori, la aceeasi editura, in anul 2012, paginile aferente infractiunii de inselaciune.
P.S. Astept cu nerabdare o decizie de achitare a unui dosar, data de instanta de apel pentru infractiunea de inselaciune in conventii in actualul Cod penal. Nu credeti ca deja ar fi trebuit sa existe cel putin o decizie a instantei de judecata in acest sens, daca infractiunea in conventii nu ar mai fi incriminata?
Sunt de acord cu dna Ariel, in sensul ca, desi nu se mai regasesc sub forma unor alineate distincte, înşelăciunea în convenţii şi cea cu cecuri ele rămân incluse în forma tip sau agravată a infracţiunii, adica, nu putem discuta de dezincriminare.
Va multumesc tuturor care ati raspuns.
V-am spus ca nu sunt singurul care consider asa, dar se pare ca majoritatea ar avea o opinie contrara.
In doctrina nu se zice clar...din ceea ce am citit rapid asa pe standul de carti...
Ei zic la modul ca poate fi...
Tudorel Toader zice ca s-a renuntat ca agravante...dar include si inselaciunea cu consecinte deosebit de grave in aceeasi fraza...ceea ce sigur nu mai exista...
De aceea era bine sa ne citeze de domnisoara Ariel care observ ca este foarte pasionata de drept.