avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Practica judicara pe inselaciune in conventii pe noul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Practica judicara pe inselaciune in conventii pe noul cod penal

Buna seara,

Daca are cineva practica judiciara pe inselaciune in conventii pe art 244 NCP as fi curios sa o vad.
Eu nu am gasit nimic.

Inselaciunea in conventii nu pare sa mai fie incriminata in Noul Cod Penal si m-ar interesa solutii de achitare sau...de condamnare daca exista...
Cel mai recent răspuns: Leontiuc Marius , Consultant de business 16:10, 27 Octombrie 2014
In cazul indicat de dvs. este vorba de falsuri ceea ce inseamna ca s-a indus in eroare prin falsuri pentru a contracta.
In acest caz exista inselaciune in sensul art 244 NCP deoarece nu insasi conventia conteaza...ci modul in care a fost pagubita persoana...prin inducere in eroare...(prin fals adica)
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Fara a face publicitate altui site, analizam practica si evolutiile la zi referitor la dezincriminarea inselaciunii in Conventii. Art. 5 din Legea 187/2012 nu permite dezincriminarea in masura in care forma (inclusiv continuata) trebuie mentinuta.
[ link extern ] /
[ link extern ] /
Daca am privi la Decizia din 6 mai 2014 a CCR, am trage concluzia ca art. 5 din Legea 187/2012 este neconstitutional in masura in care permite combinarea incriminarii abrogate, adica combinarea a doua legi. In ticalosia lor, semidumnezeii nu gandesc per a contrario la efectele deciziei, ci doar in agravarea inculpatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciunea prevazuta de art 215 alin. 4 vcp nu mai este incriminata in noul cod penal, ci in legea nr 59/1934 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Conform noului cod penal, art 244 CP, infractiunea prevazuta de art 215 alin 4 VCP nu mai constituie infractiunea de inselaciune. In aceste conditii, este ... (vezi toată discuția)
Inselaciunea in conventii din vcp estr dezincriminata in ncp? catalin2081 catalin2081 Daca se dovedeste ca pe parcursul executarii unui contract, suspectul a folosit metode dolosive de inducere si mentinere in eroare a persoanei vatamate exista ... (vezi toată discuția)
Corespondentul art. 215 alin. (3) cod penal din 1969 în n. cod penal Daniela Gratiela Daniela Gratiela Vă rog spuneți-mi dacă există vreo Decizie pronunţată de ÎCCJ ori Soluție (jurisprudența) privind corespondentul art. 215 alin. (3) Cod penal din 1969 ... (vezi toată discuția)