avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrare in functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrare in functie

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia urmatoare :
in urma unor discutii intre angajator si angajat s-a procedat la desfacerea contractului de munca. S-a ajuns in instanta si printr-o sentinta definitiva angajatorul este obligat la reintegrarea angajatului pe functia avuta anterior , la plata drepturilor salariale si a cheltuielilor de judecata.Nu am mai avut asemenea speta si de aceea va intreb ce trebuie facut . Se face un nou contract de munca ? Se inregistreaza la luna iunie o data cu salarul lunii si restanta calculata de judecatorie ?Puteti sa-mi spuneti tot ce am de facut ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: rat maria , utilizator 12:16, 11 Iunie 2014
rat maria a scris:

... . Se face un nou contract de munca ? Se inregistreaza la luna iunie o data cu salarul lunii si restanta calculata de judecatorie ?Puteti sa-mi spuneti tot ce am de facut ?
Va multumesc


1.Nu se face niciun nou c.i.m. Se va emite de catre angajator o decizie care va cuprinde :
- anularea deciziei de concediere nr. .../ ....... , ca urmare a Deciziei nr. .../ ...... pronunatta de catre ..............., in dosarul nr......

- reluarea activitatii incepand cu data de ..........., in baza aceluiasi c.i.m.

- plata drepturilor salariale stabilite in hot.judecatoreasca . Se poate face un stat separat.

2. In REVISAL:
- Reactivare contract .Operatia permite reactivarea unui contract incetat
Operatia de reactivare contract se poate face apeland butonul "Reactivare" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte", subsectiunea "Incetare":

- Se selecteaza din lista contractul pentru care se doreste a fi reactivat si se apasa butonul "Continuare".
In ecran se completeaza urmatoarele informatii:
- Temei reactivare: se selecteaza temeiul de reactivare al contractului de munca din lista de valori predefinite- - reintegrare pe baza hotarariijudecatoresti
- Explicatie: se completeaza explicatia reactivarii contractului - anularea decizie de concediere nr.../ ....
- Data reactivare: se selecteaza din controlul de data calendaristica, data de reactivare a contractului - este data incetarii c.i.m.

- Se modifica datele dorite si se apasa butonul "Continuare" . Pentru salvarea informatiilor introduse se apasa butonul "Salveaza".

- se gereaza fisierul care se va transmite/depune la ITM.
Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in functie tory_bei tory_bei 1.Anularea deciziei de desfacere C.I.M. in urma hotararii judecatorestii se face din oficiu sau trebuie alta decizie de reintegrare? 2.Data reintegrarii se ... (vezi toată discuția)
Reactivare contract in baza unei hotarari judecatoresti Claudia Gaban Claudia Gaban Buna ziua. Va rog sa ma indrumati in vederea rezolvarii urmatoarelor probleme: 1. Am primit o hotarare judecatoreasca prin care s-a anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, - va rog o angajata a dat in judecata institutia solicitand instatei anularea unei decizii interne, si a castigat in instanta hotararea ramanand ... (vezi toată discuția)