avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reactivare contract in baza unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reactivare contract in baza unei hotarari judecatoresti

Buna ziua. Va rog sa ma indrumati in vederea rezolvarii urmatoarelor probleme:
1. Am primit o hotarare judecatoreasca prin care s-a anulat decizia de concediere a unui salariat si repunerea in situatia anterioara emiterii deciziei.
Decizia de concediere a fost emisa in septembrie 2010 si comunicata la vremea aceea in Revisal si transmisa la ITM, ca urmare contractul a incetat. Acum acel contract nu mai apare in Revisalul nou. Cum procedez?
2. In statul de functii acel post nu mai exista de la data cand salariatul a fot concediat, dar avand in vedere sentinta prin care suntem pusi in situatia anterioara emiterii deciziei de concediere, il vom reinfiinta (sper ca este corect asa). Salariatul doreste reactivarea contractului si apoi intentioneaza sa se pensioneze de boala. La intocmirea dosarului de pensionare cum vom proceda cu perioada cuprinsa intre data incetarii contractului si data reactivarii lui?
3. Avand in vedere faptul ca suntem obligati prin sentinta la plata salariilor incepand cu data concedierii si pana la data reintegrarii efective, cum vom proceda cu contributiile la buget? Vom face declaratii rectificative pentru fiecare luna?
Cel mai recent răspuns: Claudia Gaban , utilizator 13:33, 15 Ianuarie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.
..... Cum procedez?


Se reintroduce salariatul in programul nou de REVISAL , incluisv incetarea acestuia , dupa care se va face reintegrarea lui in baza hot.judecatoresti.

Operatia de reactivare contract se poate face apeland butonul "Reactivare" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte", subsectiunea "Incetare".

Se selecteaza din lista contractul pentru care se doreste a fi reactivat si se apasa butonul "Continuare".

In ecran se completeaza urmatoarele informatii:
- Temei reactivare: se selecteaza temeiul de reactivare al contractului de munca din lista de valori predefinite - reintegrare pe baza hot.judecatoresti
- Explicatie: se completeaza explicatia reactivarii contractului - anulare decizie de concediere
- Data reactivare: se selecteaza din controlul de data calendaristica, data de reactivare a contractului : data concedierii din septembrie


2. .... il vom reinfiinta (sper ca este corect asa). Salariatul doreste reactivarea contractului si apoi intentioneaza sa se pensioneze de boala. La intocmirea dosarului de pensionare cum vom proceda cu perioada cuprinsa intre data incetarii contractului si data reactivarii lui?


Se reinfiinteaza postul .
Perioada cuprinsa intre data incetarii contractului si data reactivarii lui consituie vechime in munca si va fi mentionata in adeverinta de vechime.

3. ..... cum vom proceda cu contributiile la buget? Vom face declaratii rectificative pentru fiecare luna?


Se vor plati contributiile aferente drepturilor salariale achitate si se vor intocmi declaratii rectificative pentru fiecare luna , precum si state de plata rectificative pentru fiecare luna.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in functie tory_bei tory_bei 1.Anularea deciziei de desfacere C.I.M. in urma hotararii judecatorestii se face din oficiu sau trebuie alta decizie de reintegrare? 2.Data reintegrarii se ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in functie rat maria rat maria Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia urmatoare : in urma unor discutii intre angajator si angajat s-a procedat la desfacerea ... (vezi toată discuția)
Procedura reintegrare salariat Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, Caz: salariatul a fost concediat in 2013, a atacat in instanta, a castigat (hotarare judecatoreasca de reintegrare etc). Societatea a trimis ... (vezi toată discuția)