avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Dovada parcurgerii procedurii medierii
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Dovada parcurgerii procedurii medierii

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: am un proces pe rol (pt.recuperarea unei sume de bani) iar acum doua termene de judecata instanta mi-a pus in vedere sa depun certificatul de informare/procesul-verbal eliberat de mediator conform Legii nr.192/2006; m-am conformat si am depus p-v de informare.
La termenul trecut, instanta mi-a pus in vedere, sub sanctiunea inadmisibilitatii cererii, sa fac dovada parcurgerii procedurii de mediere.
Problema mea este: toate actele facute cu ocazia medierii(invitatii la mediere,confirmari de primire etc) sunt la mediator, iar acesta este plecat am inteles din tara.
Intrebare: dovada parcurgerii procedurii de mediere nu ar trebui facuta de catre mediator(pt ca el s-a ocupat de mediere iar inscrisurile sunt in posesia sa).
Ce sfat imi dati?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 07:00, 12 Iunie 2014
Nu cred ca se mai cere dovezi cu informarea...
Este neconstitutionala dispozitia legala.

Unde va judecati?
Daca procesul-verbal a fost depus deja, singura explicatie pe care eu o vad este aceea ca exista suspiciuni legate de modalitatea in care a fost parcursa procedura.

Dovada nu trebuie depusa de mediator, ci de dumneavoastra, ca reclamant, insa ar fi fost recomandabil ca mediatorul sa va fi furnizat, odata cu procesul-verbal, si copii care sa ateste transmiterea invitatiei si eventualul raspuns al celui invitat. Adica dovezile care sa ateste faptul ca acesta, desi instiintat si invitat, fie nu a raspuns si nici nu s-a prezentat, fie a raspuns negativ. Presupunand ca toata procedura a fost corect indeplinita.

Daca mediatorul este plecat din tara, ar trebui sa poate fi contactat macar telefonic, in principiu. Incercati sa luati legatura cu el si sa ii solicitati dovezile de transmitere a invitatiei.
Nu cred ca instanta trebuie sa ceara asa ceva.
Neconstitutionalitatea este cunoscuta referitor la obligativitatea informarii...

Poate a invocat o aparare partea adversa si de aceea se se cere ...
Sau poate s-au inteles prin mediere...
Domnule avocat, prevederile respective sunt inca in vigoare pana la data publicarii deciziei si motivarii Curtii Constitutionale, lucru care nu s-a intamplat inca. Dupa publicare vor fi suspendate timp de 45 de zile, termen in care se pot aduce modificari ale legii, in raport cu motivarea. Daca aceste modificari nu se realizeaza, dupa cele 45 de zile, prevederile sunt eliminate din lege.

In plus, este posibil ca data la care instanta a solicitat acest lucru sa fie anterioara deciziei CCR, deci nu este nimic inexplicabil.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu cred ca se mai cere dovezi cu informarea...
Este neconstitutionala dispozitia legala.

Neconstitutionalitatea este cunoscuta referitor la obligativitatea informarii...



Eu cred ca se mai cer ... Eu opinez ca articolul este inca in vigoare chiar daca a fost considerat neconstitutional. Pana la publicarea unei argumentatii si modificarea ei de catre parlament eu cred ca se aplica. Poate este considerata neconstitutionala doar inadimisibilitatea dar va fi modificata in "amanarea cauzei" sau alta solutie. Nu sunt jurist dar "neconstitutionalitatea este cunoscuta" pare din afara domeniului juridic.

Alte discuții în legătură

Procedura mediere geogeorge geogeorge buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele chestiuni: 1. daca cineva face o invitatie la mediere si nu se mai prezinta(il informeaza si pe ... (vezi toată discuția)
Mediere, a 2-a invitatie ddena ddena Buna ziua Situatia este urmatoarea(vreau sa fiu cat mai scurta sa nu va retin mult) O doamna mediatoare a incheiat proces verbal de informare specificand ... (vezi toată discuția)
Ce acte elibereaza mediatorul clodete clodete Buna ziua, Daca o parte doreste medierea,care este urmatorul pas pe care il face mediatorul? 1.Ii trimite celeilalte parti invitatie la mediere sau la ... (vezi toată discuția)