medieribucuresti a scris:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Nu cred ca se mai cere dovezi cu informarea...
Este neconstitutionala dispozitia legala.
Neconstitutionalitatea este cunoscuta referitor la obligativitatea informarii...
Eu cred ca se mai cer ... Eu opinez ca articolul este inca in vigoare chiar daca a fost considerat neconstitutional. Pana la publicarea unei argumentatii si modificarea ei de catre parlament eu cred ca se aplica. Poate este considerata neconstitutionala doar inadimisibilitatea dar va fi modificata in "amanarea cauzei" sau alta solutie. Nu sunt jurist dar "neconstitutionalitatea este cunoscuta" pare din afara domeniului juridic.
Eu am depus fara informare...o actiune...zilele trecute...
Sunt curios ce o sa faca instanta...
Oricum procedura civila actuala pe depunerea actiunii cu privire la regularizare mie imi pare aberanta.
Dreptul la aparare trebuie sa fie garantat in tot cursul procesului civil si sunt curios ce o sa faca instanta.
E posibil sa fie neconstitutionala si aceasta procedura...
Din punctul meu de vedere se poate discuta cu privire la efectele admiterii exceptiei de neconstitutionalitate prin raportare la epoca in care trebuia facuta informarea...
Dar...daca ne gandim mai departe...gandind ca s-ar declara apel ce s-ar intampla in apel?
Si eu am sustinut dar la doua capete acest punct de vedere intrucat am un proces in care am invocat inadmisibilitatea dar pe motiv ca instiintarea s-a facut la alta adresa decat cea la care locuia persoana.
In acel proces le-am recomandat medierea si vreau sa o faca...
Avocatii sutin argumentele in functie de interesul clientului din cauza.