avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț la distanta. Buna! Eu și soțul meu am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț la distanta. Buna! Eu și soțul meu am hotărât de ...

Divorț la distanta.
Buna! Eu și soțul meu am hotărât de comun acord să divortam însă el locuiește în străinătate. Avem un copil împreună, in privința căruia suntem ambii de acord ca va rămâne la mine, urmand sa avem custodie comuna. As dori să știu dacă pentru divorț la distanta este necesar angajarea unui avocat, sau se poate finaliza și fără? Am înțeles că el ar putea fi reprezentat de un mediator sau chiar de o persoană pe care o împuternicește. De asemenea, ne puteți spune cu aproximație ce costuri presupune acest tip de divorț și dacă se poate finaliza într-o singură înfățișare la tribunal? Nu știm încă cum este mai convenabil sa facem, să divortam la notar sau la judecătorie, având în vedere că la notar este necesară, din câte am înțeles, prezenta ambelor părți, atât la depunerea actelor, cât și la ridicarea sentinței, după o lună de zile. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:06, 25 Februarie 2022
nu se termina dintr-o infatisare, oricum ar fi.
la notar, puteti depune dvs actele cu imputernicire de la sot si sa vina doar o data cand veti fi programati.
in instanta puteti depune dvs actele, el sa trimita intampinare ca e de acord si dovada ca nu se poate prezenta ca locuieste in strainatate. Daca a imputernici un avocat, va dura mai putin, ca isi alege comunicarea actelor la avocat si nu mai aveti comunicare cu strainatatea, sa asteptati cate 2-4 luni intre termene.
taxa de timbru e 200 de lei si vedeti cat va costa avocatul.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2022
gi-jane2, moderator
Va mulțumesc mult pentru răspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La notar se acorda un termen legal de reflectie de fix 30 de zile, calculate de la data depunerii cererii de divort.
Pentru depunerea cererii de divort, se poate imputernici o alta persoana. Dar numai pentru asta.
La termenul de 30 de zile, daca staruiti in cererea de divort si nu v-ati razgandit, obligatoriu trebuie sa fiti amandoi prezenti. Absenta unuia dintre dvs la termen duce la respingerea cererii de divort, pierderea taxei achitate si revenirea la stadiul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat ma costa divortul ? RMZ RMZ Vreau sa divortez, dar nu stiu ce acte trebuie sa depun sau ce taxe sa achit ? Sa platesc un avocat e prea mult pt bugetul meu actual. Am inteles ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Mandatar pt divort si intampinare hella hella Buna ziua! Am 2 intrebari la care sper sa pot primi raspuns. Sunt casatorita din 2006 si avem un copil de un an. Am depus actiune de divort din culpa comuna. ... (vezi toată discuția)
Divorț la notar într-o singură zi trasor trasor Bună ziua, aș vrea să știu dacă și în ce condiții se poate divorța la notar într-o singură zi fără nicio amânare de n ori, în condițiile în ... (vezi toată discuția)