avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... admin blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

admin blocului

SCHIMBARE COMITET EXECUTIV SI ADMIN IN CADRUL UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI

Buna,
acum 2 sapt. adunarea generala formata din proprietarii a 2 blocuri (A+B)..in majoritatea ei a dispus in locuirea admin vechi si a comitetului executiv.

Motivul a fost simplu : restante stranse de 70.000 ron..(2 apart avand 'doar" 25.000 ron restanata de acum 2 ani de ex..)..practic cam 20% mai platesc intretinerea la zi.

De curand am aflat ca toti banii din fondul de rulment si cel de reparatii au fost directionati catre plata facturilor..ca aceasta asociatie avea un SINGUR cont...si ca toti banii erau depusi acolo..si de acolo plecau...mai departe..

ACUM noul admin...preseaza noul comitet sa preia asociatia rapid..FARA a se efectua un audit...(spune ca il va cere peste 2-3 luni sa vad banii asociatiei..daca ne permitem..etc).

Intrebare: noul admin poate prelua FARA acordul noului comitet executiv...?..prin simpla preluare doar de catre el..asociatia este in legalitatea? pe ce statut functioneaza pe cel nou...sau cel vechi..? legal..PRPOPRIETARII care platesc la timp..PE cine pot trage la raspundere!??? PAGUBA cum o recuperam??
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
doar_eumike, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius MM , utilizator 12:36, 16 Iunie 2014
doar_eumike a scris:

art 51..alin 1...inteleg ca daca un restantier are apartamentul executat silit de 6 luni de catre x banca (care nu a obtinut pretul vrut pana azi), iar daca de 2 sapt am obtinut si noi ca asociatie dreptul de a vinde acel apart (hot jud...suntem inscrisi la masa credeala)... noi avem dreptul de a recupera primii banii...sau ce/ daca raman de la banca? (proprietarul are credit de nevoi pers cu ipoteca)

Nu cred ca apartamentul este executat de 6 luni ca daca era executat avea acum alt proprietar. Poate ca de 6 luni este scos la liciatatie si inca nu s-au gasit cumparatori.
Nu cred ca asociatia de proprietari sai oricine altcineva a obtinut dreptul de a vinde apartamentul cuiva. Poate ca de 2 saptamani aveti o hotarare judecatoreasca prin care instanta a stabilit obligatia acelui proprietar sa plateasca asociatiei o suma de bani.
Poate cu acea hotarare ati fost la executor si v-ati inscris la masa credala. Cand se va vinde apartamentul, executorul va incasa pretul vanzarii si din aceasta suma va indestula creditorii, inclusiv asociatia de proprietari. Avand in vedere ca spuneti de un "credit de nevoi personale" asemenea credite sunt in sume relativ mici fata de creditul imobiliar iar suma incasata prin vanzare va fi suficienta sa acopere creditul, suma stabilita de instanta pentru asociatie, cheltuielile de executare...
Daca v-ati exprima mai clar, cu siguranta ati putea primi raspunsuri clare de care sa va puteti folosi.
Eu nu am inteles de ce ati schimbat administratorul, de ce ati angajat un administrator si acum nu-l bagati "in paine", de ce intrebati despre statut vechi sau nou fara sa ne explicati daca ati modificat statutul, ce paguba vreti sa recuperati s.a.m.d. #-o


buna ziua,
1. este vorba de un credit de nevoi personale cu ipoteca de 'doar 40.000 euro luat in 2007"..
Acum banca nu-si poate recupera banii cu dobanzile..etc..Intr-adevar avem hot. jud..si da ne-am inscris la acelasi BEJ care a ajuta si banca in recuperarea creantei..DAR nu stiu daca avem sanse reale..se pare ca acel proprietar NU are alte proprietati..
2. Vechea administratie ne-a lasat cadou restante de 70.000 ron la 2 blocuri (72 apart in total).
3. Noua admin..a vrut sa-i inlocuiasca pe cea veche pentru "prostul management"..au ceurt salarii..400 ron/ admin/presedinte/cenzor (fiecare)...dar...NU AU NICI UN PLAN..de recuperare a banilor...(program de 2 ore pe sapt)
4. Cand am intrebat unde sunt banii din fondul de rulment si cel de reparatii..TOTI zic ca s-au cheltuit...
5. legea spuen ca trebuia sa fim intrebati..ca nu trebuyiesc amestecate fondurile..etc...DAR CINE II TRAGE la raspundere!?
. Ciudat e ca desi mai multi am solictat un audit...noul presedinte spune ca nu are bani..si ca se 'ocupa noul admin..ca stie el ce si cum..sta traeba"...ORI asa au facut si ceilalti..
CEA mai tare chestie e ca NU AVEM RESTANTE LA SALARIILOR.llor..TARE NU!?
Dv. ati munci pe degeaba pentru ca firma sau institutia la care lucrati are de platit restantele la furnizori? Nu cred.
Fondurile nu se amesteca in evidenta contabila. Numai banii cash sunt toti la gramada si din ei se fac platile in functie de prioritati. Daca restantierii nu vin sa achite, atunci de unde sa se umple "saculetii" fondurilor si cei destinati platii facturilor?
Exprimarea administratorului, cum ca fondurile s-au cheltuit nu este cea mai fericita. De fapt el v-a spus ca banii s-au folosit pentru plata utilitatilor si ca, daca restantierii ar achita ce datorii au, atunci ati avea si bani ca sa reintregiti aceste fonduri. Deci banii pe care nu-i aveti in cash acum se gasesc in buzunarele "goale" ale restantierilor. Deci ei, restantierii, trebuie sa raspunda pentru ca asociatia are datorii la furnizori si nu sunt bani cash in saculetii fondurilor.
hmm..moral dau dreptate tuturo raspnsurilor..legal insa sunt unele contracdictii..in raspunsuri..ASTFEL:
restantierii sunt de vina ca nu au platit..CORECT..DAR LEGEA SPUNE "presedintele reprezinta legal asociatia..si dupa 90 zile poate trmite in jud..rau platinicii"....
LEGEA SPUNE ca cenzorul verifica actele asociatiei..(in 4 ani de zile DE CE nu anuntat pe nimnei de situatia dezastruoasa!?)
Cand ceilalti proprietarii ii spunea admin sau presedintelui sa fac demersurile necesrae sa-i execute pe rau platnici..acei proprietari erau trimisi la plimbare"..sa se duca ei la usa rau platncilor..

SA MA IERTE DZEU...dar e tare bian sa fii admin/preseidnte la noi..4 ore de munca pe luna ..si iei 400 ron...(100 ron ora..tareee)..cand sunt probleme te doare in...cot...stai ca si nu faci nimic...apoi iti iei talpasita...
SPUNEA cineva ca dmin nu are treba cu situatia creata ..oare ce zpune legiuitorul prin "buna gestionare a fondurilor"...sa faca cum il taie capul!?

Alta persona a deturnat discutia..ca e ok ca s-au luat banii din alte fonduri..ca altfel avea pb asocitaia..pai cred ca e o TAMPENIE..d-asta il dam in judecata pe admin...adica a delapidat inclusiv o parte din bani , vor sa ascunda adevarul..IL durea undeva de restantieri...in loc sa vb cu Comitteulul executiv..sa se faca ,cara acele sedinte anuale..au facut o "cloaca"..ni se livrau povesti..ca totul e ok...iar acum...Apropo...nu stiu cat d elegal este..la cheltuieli cu reparatii ..apar foarte putine facturi..si multee bonuri fiscale...tevi..robineti...becurie..etc...PAI de unde stiu ca bonul acela a fost pt noi..si nu s-a intels cu unul din magazin...!?..sa-i dea...!?

Cea mai buna solutie care o vad este cererea unui audit extern..care sa stabileasca foarte clar..CINE a gresit..CUM agresit? si imediat dupa rezultate sa-i dam in judecata in vederea recuperarii daunelor..

Juridic atat admin cat si presedintele..cenzorii au incasat niste bani LA TIMP (salarii)..si deasemenea fiecare aveau niste atributii clar stabilite de lege..DACA si le respectau fiecare..SIGUR nu se ajungea in aceasta situatie neplacuta..dar ei au preferat sa fie pe langa..lege...

Sub nici o forma nu subscriu la ideea : dvs tebuia sa mergeti pe scara sa adunati banii de la restantieri:
1. nu sunt platit pt asta
2.prresedintele CE are atributiuni pt a cere executarea acestora..
3. asociatia este inscrisa intr-o uniune a asociatiilor..care are jurist si unde NU platim nimic (decat un comison lunar/abon)..astfel consider ca cei din conducere aveau toate parghiile..de a lua masurile necesare...DAR..au preferat sa doarma...( si nu sa excute de la 90 zile de retanta..asa am ajuns la restante de 2 ani)
Si cand ma gandesc ca la toti restantierii le-a semnat in iarna in actele pentru caldura..ca au restante 0..(pentru a beneficia de ajutor..).

Stimate domnule , ori ce proprietar poate sa se intereseze de situatia financiara a asociatiei, daca spuneti ca la adunarilie generale vi s-au spus niste baliverne de catre cine ?
Cenzorul sociatiei face un raport financiar care este prezentat adunari generale acesta stand marturie intr-un registru ati verificat daca este concludent cu cele aratate de cenzor.
De obicei la noi sa inpamantenit zicala Dormi linistit,lucreaza alti pentru tine.
Gestionarea fondurilor daca aveti un cont bancar se poate verifica si de dumneavoastra,dar daca bani nu exista ce poti gestiona praful din biroul asoc. de prop
Un administrator nu ma poate obliga sa platesc sau sa scoata bani de la mine ca nu este recuperator numai presedintele asociatiei care este reprezentantul legal al acesteia poate trimete in judecata persoanele rau platnice.
Bani stransi intr-o asociatie de prop. sunt tot de la dumneavoastra ascoc. nu desfasoara activitati comerciale , pentru ori ce sume separate de facturile la utilitati F.Rep,F.Rulm. ar trebui sa vi se elibereze chitante.acestea trebuind inscrise in registrele aferente sumelor stranse

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restantieri intretinere bloc- executarea lor!? doar_eumike doar_eumike Buna seara, tocmai am preluat o asociatie de proprietari,dar ma lovesc de cateva probleme: = fondul de rulment desi in acte e de 29.000 ron ..la banca ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie-lamuriri Andrada1989 Andrada1989 Sunt cenzorul unei asociatii de locatari si am anumite dubii si nelamuriri: - stampila sta atat la presedinte cat si la administrator.Este normal?Din ceea ce ... (vezi toată discuția)
Recalcularea penalizarilor criluc2001 criluc2001 As dori si eu cateva raspunsuri privind ASOCIATIA DE LOCATARI :1)Poate actiona in instanta locatarii care au restante ,pentru recuperarea restantelor ... (vezi toată discuția)