Cum se poate imparti un teren de 260 metri patrati plus casa in doua? Cadastristul ne-a facut schita de dezmembrare , dar primaria nu ne-a dat certificatul de urbanism pt ca ambele parcele au sub 150 de metri patrati. Notarul mi-a recomandat sa cerem dezmembrare pe calea instantei. Stie cineva cati ani dureaza dezmembrarea pe calea instantei de unde sa incep si daca am nevoie de avocat din moment ce amandoua partile suntem de acord?
Inca o data intreb: Daca cer dezmembrarea in instanta este posibil ca judecatorul sa ne oblige sa ii vindem unchiului nostru jumatatea noastra? Care este diferenta dintre DEZMEMBRARE si IESIRE DIN INDIVIZIUNE? Ce sa fac daca instanta ne obliga (pe mine si pe sora mea) sa ii vindem unchiului nostru jumatatea noastra dar noi nu vrem? Am incercat sa facem imparteala pe cale amiabila la notar, dar primaria nu ne da certificatul de urbanism deoarece fiecare din cele doua parcele de teren rezultate in urma impartelii egale au sub 150 m.p. Credeti ca e mai bine sa apelez la un avocat? Si daca da cam cat o sa ma coste onorariul? Astept raspuns. Va multumesc mult de tot.
Daca imobilul respectiv poate sa fie impartit in natura, atunci judecatorul nu poate sa va oblige sa vindeti, ci va hotari in privinta iesirii din indiviziune si va stabili care parte ii revine fiecaruia dintre proprietari.
Daca nu poate sa fie impartit in natura, atunci se va hotari care dintre proprietari va ramane cu imobilul si va trebuie sa plateasca celeilalte parti o suma de bani , mnumita sulta.
Imobilui poate fi impartit in natura deoarece avem iesiri separate, dar problema este cu terenul care din punct de vedere legal nu poate fi impartit in doua jumatati egale deoarece de aici rezulta doua parcele si fiecare dintre ele are sub 150 de m.p. De aceea primaria nu ne-a dat certificatul de urbanism, ca sa putem legaliza propunerea de dezmembrare. Deci am stabilit deja care parte ne revine fiecaruia. La primarie mi s-a spus exact asa: "Din punct de vedere legal nu puteti dezmembra un teren de 260 m.p., fiindca nu mai puteti sa construiti nimic pe el dar puteti sa plantati rosii in schimb" Deci am mai fost luata si la misto. Intrebarea mea este : Care este diferenta dintre dezmembrare si iesire din indiviziune? Daca ies din indiviziune pot sa imi delimitez legal spatiul detinut printr-un gard, sau este neaparat nevoie si de dezmembrare?