avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... inmatriculare moto de la un englez din romania
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

inmatriculare moto de la un englez din romania

Buna ziua

am intentia sa cumpar o moto de la un englez care se afla in romania

are talonul si cartea

sunt de platit niste taxe in plus ?

problema apare cu timbrul fiscal , de unde trebuie sa il ia ?

o sa trebuiasca sa dau pe la rar ca sa o ia in evidenta ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 13:41, 16 Iunie 2014
nu va suparati , ca nu am citit procedura de cumparare motociclete provenite din alte tari , dar strainul nu e la el in tara, nu cred ca este o procedura usor de gasit ( pentru unu ca mine ) ca in cazurile mult mai cunoscute ro-ro sau eu-ro , aici e un fel de eu-ro-ro
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
cozsmin2, utilizator
La orice cumparare trebuie sa :
- platiti taxa de mediu ( cred ca exista si la moto, nu?)
- sa o inmatriculati in RO = Rar apoi politie.
Timblul se ia de la orice posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnmatriculare auto luissiana luissiana am cumparat un autoturism din Spania. Am facut contract de vanzare cumparare si fostul proprietar mi-a inmanat Fisa tehnica de ITP urmand a imi trimite ... (vezi toată discuția)
Taxe vanzare-cumparare masina valentinainna valentinainna Buna! As vrea sa cumpar o masina romaneasca din 2004,euro3.E in stare buna,ruleaza,cu taxele platite la zi. V-as ruga sa imi spuneti ce taxe trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Probleme acte masina atomix60 atomix60 Buna ziua, am cumparat o masina de la \\\\"un prieten\\\\". Masina e inmatriculata in Germania. Am fost am scos numere rosii, iar cei de la politie mi-au spus ... (vezi toată discuția)