avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe locale

Am o locuinta de domiciliu in copropretate 50% cu sotia
Sotia are o alta locuinta de domiciliu in coproprietate 50% cu mine
Eu mai am si o alta locuinta care are clauza contractuala uzufruct viager in proprietate 100%.
Toate proprietatile sunt inregistrate la Directia de Taxe si Impozite al sectorului
Am achitat toate impozitele locale conform deciziilor de impunere trimise de catre directia de taxe si impozite nominale si cnp.
In aceasta luna am primit o somatie si titlu executoriu ca figurez cu o datorie de 1300 reprezentand taxe si majorari datorate bugetului local.

Cum poate fi contestata aceasta decizie si cine era obligat sa ma instiinteze ca trebuie sa depun o declaratie speciala, avand in vedere ca nu cunosteam prevederile art. 252 din codul fiscal, iar de fiecare data imi solicitau CI sa pot achita taxele locale?
Cel mai recent răspuns: D_S , utilizator 21:46, 12 Iunie 2014
cine era obligat sa ma instiinteze ca trebuie sa depun o declaratie speciala,

Autoritatea fiscala avea obligatia legala sa informeze prin impunerea anuala .
Avand in vedere birocratia nationala,lipsa de personal,la nivelul administratiilor financiare locale nu s-au realizat programe pentru unificarea tuturor obligatiilor aferent unui CNP,astfel incat la nivelul multor administratii fiscale locale nu s-au comunicat concomitent obligatiile curente+obligatii inregistrate la biroul debite in urmarire
Intre timp guvernul a modificat structura ANAF,si a dispus regionalizarea
O data cu preluarea evidentelor ,noua structura regionalizata a evidentiat nerecuperarea multor sume,calculul eronat al anumitor obligatii,a efectuat cuvenitele actualizari si a comunicat titularilor de rol fiscal somatii,titluri executorii pentru sume provenind din 2000-2013,pentru unele dintre sume intervenind inclusiv prescriptia.
Baza de date este atat de neactualizata,incat au fost emise somatii/titluri executorii pentru titlulari de rol fiscal care au parasit definitiv tara ,sau sunt decedati

Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
ynocentta, utilizator
Ok. Multumesc eu am primit anual din partea administratiei locale nivelul taxelor aferente pentru fiecare proprietate si am achitat taxele conform deciziilor de impunere primite. Acum o luna am primit o somatie de plata si un titlu executoriu pentru diferentele de impozit plus penalizari. Cand am solicitat o "lamurire" de la reprezentantii administratiei mi-au spus ca trebuie sa platesc aceste sume.

1.Unde si cum poate fi atacata aceasta decizie, in conditiile in care eu nu SUNT OBLIGAT sa cunosc legea 571/ 2003 si normele de aplicare cred ca OUG 92 ?.

2.Stiti care este legea(nr si data publicarii) care OBLIGA administratia locala sa instiinteze contribuabilul referitor la cuantumul taxelor care trebuiesc achitate? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
D_S, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispar amenzile? ARVINTE1996 ARVINTE1996 am primit o amenda pentru obiecte contondente de la balcon acum un an , gabori au venit atunci la usa mea dar nu am deschis dupa cv timp am primit instiintare ... (vezi toată discuția)
Neplata primei transe a impozitului pe cladiri atrage executarea silita a sumelor datorate? ctm ctm Buna ziua! Ieri, 11.05.2014 am primit prin posta, de la Directia locala a finantelor o SOMATIE de plata a sumelor datorate ca impozit pe cladiri si mijloace ... (vezi toată discuția)
Somatie plata impozit cladiri pf ceapaev ceapaev Am primit SOMATIE pt. neplata impozitului pe locuinta pe 2009.Pe 2008 e platit. De ce sa platesc impozitul pe anul in curs acum? Am atasat si un titlu ... (vezi toată discuția)