avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare auto ABUZIVA Iasi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare auto ABUZIVA Iasi

Buna ziua. Astazi, 12.06.2014, la ora 11:05 mi-a fost ridicata masina de pe strada General Henri Mathias Berthelot (in procesul verbal scrie doar Berthelot). Aceasta a fost dusa in zona Carrefour Felicia, in procesul verbal al politiei locale specifica faptul ca, citez :" A stationat neregulamentar cu auto marca WV cu numar de inmatriculare GL 45 EBI pe str. Gen. Berthelot in zona de actiune a indicatorului oprire interzisa", mai jos scrie fapta este prevazuta de..articole pe care nu le pot descifra, dandu-mi doar un avertisment si 3 puncte penalizare. Numele meu este scris Sandru, nu Șandru, asa cum ma cheama defapt.
In procesul verbal de predare-primire al Serviciului public Iasi S.A este scrisa gresit adresa mea de domiciliu (Regimeatul, in loc de Regimentul).
Mentionez faptul ca sunt student de 3 ani in cadrul Universitatii Al. I. Cuza, langa care parchez cam tot de atata timp, doar acum s-a intamplat sa tracteze masini, de cand au asfaltat in zona respectiva (normal, doar e campanie electorala). Sunt si reprezentant medical, avand autocolant cu Crucea Rosie pe parbrizul masinii, masina fiind totodata parcata si langa Spitalul de Urgente. In total am avut de platit 430 de lei taxa de "eliberare a autoturismului", mare gaura in bugetul unui student care este din alt oras. Cand am vrut sa cer explicatii secretara mi-a zis la telefon ca "nu avem sef", cand am intrebat-o cu cine as putea vorbi despre aceasta ridicare a masinii.
Intrebarea mea: Cum ma sfatuiti sa fac contestatie, cat mai detaliat posibil va rog si daca exista sanse de castig al procesului. Eu doresc doar restituirea celor 430 de lei pe care practic am fost OBLIGAT sa-i platesc, intrucat stationarea masinii in parcarea lor costa 120 RON/ zi. Astept raspuns, multumesc frumos! :D
Cel mai recent răspuns: Bachus20 , utilizator 11:49, 19 Iunie 2014
Cel mai probabil acel proces verbal iti va veni acasa. Pentru a face contestatie trebuie sa te duci la cnsc parca (sau cum s-o numi) pe Soseaua Nationala nr. 43. Poti alege daca vrei sa faci tu contestatie singurel sau vrei sa pui un avocat sa te reprezinte (mie mi-a cerut cam 200-250 RON si am preferat sa-mi fac singur dreptate). Eu iti propun sa nu faci nicio contestatie pana nu te informezi cum trebuie sa te exprimi, ce model sa pui in formulari si mai ales sa te uiti pe procesul verbal ca sa gasesti greseli de forma sau de fond :) Ai 15 zile din ziua emiterii procesului verbal dreptul sa faci contestatie. Nu te grabi, fa-ti un model in baza altora de pe internet, gaseste si greseli daca poti (numele tau scris incorect, marca autoturismului, politistul constatator, articole ce nu au legatura cu ceea ce ai facut tu, etc). Multa rabdare, grija si poate reusim ceva. Eu astazi imi depun contestatia, sa vedem ce va fi. Nici eu nu sunt avocat sau student la drept, le inveti pe parcurs citind din legislatii si o sa vina de la sine modelul de redactare, iti urez mult succes si sa auzim de bine! Daca mai ai intrebari si (sper) sa-ti pot raspunde, numarul meu de telefon e 0754 467 065. O zi faina! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism ridicat neregulamentar ContSters179979 ContSters179979 Buna ziua. In data de 27.05.2011, mi s-a ridicat masina de pe Splaiul Independentei. Mergand la firma care imi ridicase autoturismul, mi se inmaneaza o ... (vezi toată discuția)
Amenda assportiva assportiva Buna ziua ! Am parcat masina in zona de actiune a indicatorului \"Oprirea interzisa cu EXCEPTIA auto. Dechatlon (acesta fiind un magazin)\" si am fost ... (vezi toată discuția)
Parcare spic radusb radusb Pe 17 mai 2010 mi-a fost ridicata masina de pe Mihai Bravu (Bucuresti), din zona gurii de metrou Iancului, cea dinspre Dimitrov (intre Dimitrov si Pache ... (vezi toată discuția)