In calitate de client al unei banci mi-a fost inmanat o data cu contractul de credit ipotecar, in care locuinta era gajul, un formular de asigurare de viata si invaliditate. Asigurarea ma avea pe mine ca asigurat si banca era contractant si beneficiar in caz de eveniment asigurat.
Societatea de asigurare la care era facuta asigurarea are ca actionar principal chiar banca la care am facut creditul. Ghinionul lor si al meu a fost ca un eveniment mi-a adus incapacitate totala de munca eveniment ce era cuprins in asigurare. Am instiintat atat banca cat si societatea de asigurari. Banca nu a avut nici o reactie de a solicita despagubirea. Societatea de asigurari a refuzat plata despagubirii catre banca. Ulterior banca a executat bunul ipotecat. Intrebarea mea este : Pot fi acuzate banca si societatea de asigurari de intelegere pentru neplata despagubirii avand in vedere ca au fost avantajate amandoua?
In aceasta situatie, trebuie sa aveti dovezi (documente) , din care sa rezulte incalcarea conditiilor contractului de credit (capitolul asigurare gaj), de catre banca.Simpla bifa (manuala) nu este de ajuns.Contractul de asigurare fiind de grup, se poate constata daca este vorba despre o "exceptie" tratata separat, pe baza extraselor de plati prime de asigurare.Nu cred ca puteti sa va descurcati fara un ajutor calificat (expert financiar-contabil), pentru a fundamenta o actiune in pretentii impotriva bancii, dv. fiind numai beneficiar in polita de asigurare.
Nu inteleg ce legatura are asigurarea gajului (locuintei)
Mie mi-a fost inmanat ca bonus certificatul de asigurare (parte din contractul de asigurare).
Conditiile contractului de asigurare le-am aflat abia dupa ce instanta l-a cerut.
Procesul deschis impotriva bancii si a asiguratorului este in curs de desfasurare.
Imi pare rau ca nu pot afla argumente si pentru o plangere penala.
Daca va intereseaza speta in amanunt va pot informa.
Multumesc