Revin cu intrebarea : In ce conditii pot sa cesionez o firma de detectivi particulari ? Ce conditii trebuie sa indeplineasca cel care preia firma ? Firma se preia cu tot cu licenta de functionare sau e nevoie sa se obtina o noua licenta de functionare de catre cel care o preia ? Este a doua oara cand pun aceasta intrebare, chiar nu-mi poate da nimeni un raspuns ?
Da, sigur, cel care preia firma trebuie sa indeplineasca conditiile initiale, aceleasi care v-au fost solicitate si dvs. cand ati deschis firma de detectivi particulari.
Multumesc pentru raspuns, trandafir2 ! Stiu ca este nevoie de licenta in Drept sau fost lucrator in politie si de atestatul de detectiv particular obtinut in urma examenului la Politia Capitalei. Dupa ce se indeplinesc conditiile mai sus mentionate, cel care preia firma, o preia cu tot cu licenta de functionare sau mai face inca un demers pentru obtinerea licentei de functionare ? Sper sa nu va deranjez cu intrebarile mele, care par a se repeta, dar vreau un raspuns si pentru licenta de functionare. Multumesc !
Deci daca firma are licenta si organe de conducere executiva care intrunesc conditiile legii 329, cele care le-ati enumerat si dvs. atunci licenta este valabila. In plus, dvs in calitate de actionar trebuie sa indeliniti conditiile de la art.2 din lege: (4) Asociatii sau actionarii persoane fizice ai societatilor specializate de detectivi particulari, Infiintate conform alin. (1), trebuie sa Indeplineasca cumulativ conditiile prevazute de art. 5 lit. d) si e). si de la art. 5 din lege: d) sa nu fi fost condamnat pentru infractiuni savarsite cu intentie;
e) nu desfasoara o activitate care implica exerciuiul autoritatii publice;