avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare voluntara - SC activitate suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare voluntara - SC activitate suspendata

Buna ziua. Am o SRL cu 4 asociati, am hotarat s-o dizolvam voluntar. In acest moment are activitatea suspendata, trebuie mai intai s-o repunem in functiune sau se procedeaza direct la dizolvare? Dupa radiere din Registrul Comertului ce alte formalitati mai sunt de indeplinit la alte autoritati?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Development Training Consulting SRL , Consilier juridic 10:24, 13 Iunie 2014
Doar pentru dizolvare, din punctul meu de vedere nu trebuie repusa in functiune societatea. Doar daca doriti sa mai faceti acte de comert inainte de dizolvare ar trebui activata.
In perioada suspendarii, o societatea nu mai obtine venituri din activitatea pentru care a fost autorizata, insa va putea inregistra insa cheltuieli, dar acestea vor putea fi apreciate ca fiind nedeductibile , pentru ca, codul fiscal prevede ca conditie fundamentala pentru ca o cheltuiala sa fie deductibila ca aceasta sa fie aferenta obtinerii de venituri.
Chiar si pe perioada suspendarii societatea exista ca si personalitate juridica si se poate manifesta, doar ca intr-un cadru limitat.
Etapa radierii la ONRC este ultima etapa.
contact - www.cursautorizat.ro
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
Development Training Consulting SRL, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma ANELIA ANELIA Buna ziua , Am o firma care a fost suspendata 3 ani , expira suspendarea in aprilie 2012 , in perioada de suspendare a beneficiat de regim derogatoriu ... (vezi toată discuția)
Inchidere s.r.l.dupa suspendare sooners sooners Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru o buna cunostinta de a mea!are un SRL suspendat,si nu mai vrea sa ii dea drumul din diverse considerente! A ... (vezi toată discuția)
Prelungirea suspendarii aa expiratcu inca 3 ani a unui srl dupa ce prima perioada de 3 ani de suspendare olymariana olymariana buna ziua .va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza si daca pot sa prelungesc cu inca 3ani suspendarea unui srl ,a care a fost suspendat pe o perioada de 3 ani ... (vezi toată discuția)