avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Facturi emise de traducatori
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Facturi emise de traducatori

Buna ziua, sunt traducator autorizat de MJ din 2008, nu am avut activitate pana in prezent si as vrea sa incep activitatea legal, emitand factura si chitanta, dar inca nu sunt lamurita cum ar trebui sa procedez in acest sens. Sunt inregistrata fiscal, de unde am primit si un C.I.F in 2008. Ma puteti ajuta cu informatii legate de acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gavril , Consultant credite si finantari 16:33, 13 Iunie 2014
Buna ziua!
Din 2008 de cand v-ati inregistrat la fisc si pana in prezent, spuneti ca nu ati desfasurat activitate. Aveti cumva vreo declaratie data in acest sens la ANAF?
Daca nu, inseamna ca ar fi trebuit sa intocmiti anual declaratiile privind veniturile estimate si veniturile realizate, conform prevederilor legale si bineinteles sa faceti platile privind impozitul pe venit, CAS si CASS, dupa caz.

Daca ati adus la cunostinta ANAF ca ati sistat activitatea, acum nu trebuie sa faceti altceva decat sa declarati deschisa activitatea, depuneti declaratie venituri estimate pe 2014, va cumparati registrele obligatorii, facturiei si chitantier si spor la treaba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traduceri Toia Monica Toia Monica BUNA ZIUA, NUMELE MEU ESTE TOIA MONICA, DIN ORADEA SI AS DORI SA VA INTREB DACA PENTRU A TRADUCE DOCUMENTE CE CONTIN TERMENI JURIDICI MAI AM NEVOIE SI DE ... (vezi toată discuția)
Recomandãri pentru traducãtorii aflati la început de drum - a se vedea legislatia fiscala modificata si completata la zi Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Am strans mai multe informatii utile traducatorilor care sunt la inceput de drum. Toti am fost la inceput… Macar ca tie sa iti fie mai usor decat mi-a ... (vezi toată discuția)
Anularea obligatiei pfa sa plateasca cass daca este si salariat. Hellen2015 Hellen2015 Buna seara! Ma intereseaza daca cineva se confrunta cu aceeasi problema ca a mea si cum a procedat in aceasta ... (vezi toată discuția)