avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Traduceri TRADUCERI
Discuție deschisă în Traduceri

TRADUCERI

BUNA ZIUA, NUMELE MEU ESTE TOIA MONICA, DIN ORADEA SI AS DORI SA VA INTREB DACA PENTRU A TRADUCE DOCUMENTE CE CONTIN TERMENI JURIDICI MAI AM NEVOIE SI DE ALTCEVA DECAT AUTORIZATIA DE TRADUCATOR SI INTERPRET ELIBERATA DE MINISTERUL JUSTITIEI?
Cel mai recent răspuns: Aurelian Baciu , Traducator autorizat 09:22, 15 Noiembrie 2010
autorizatia este suficienta
Autorizatia de traducator emisa de Ministerul Justitiei confera dreptul de a efectua traduceri, indiferent de domeniu/specialitate.
Bineinteles, o data cu obtinerea autorizatiei MJ, mai aveti si alte obligatii:
- sa va inregistrati la Curtea de Apel, competenta teritorial;
- sa va inregistrati la Circa Financiara de care apartineti ca PFA, sa faceti contracte de sanatate, pensie si somaj...;
- stampila, chitantier, facturier;
Succes!
P.S.: daca va angajati in cadrul unui birou, angajatorul platindu-va contributiile sociale, nu mai aveti obligativitatea platii acestora sub rezerva unei adeverinte in acest sens din partea angajatorului, pe care o veti prezenta la cererea autoritatilor statului. Desigur pe perioada respectiva, veti depune declaratii de venit cu suma "0", daca nu realizati venituri in mod independent, sau cu suma pe care o estimati realizata in anul curent, platind impozitul aferent.

Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
Aurelian Baciu, Traducator autorizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat Miriam1980 Miriam1980 Buna ziua. Lucrez in cadrul unui grup de firme ca si functionar economic dar tocmai am obtinut autorizatia de traducator pentru engleza. In cadrul firmei sunt ... (vezi toată discuția)
Colaborare pfa Angie_31 Angie_31 Buna seara! Mentionez ca sunt PFA si sunt traducator autorizat pe o limba straina. Este in regula sa colaborez cu alti PFA traducatori autorizati pe alte limbi ... (vezi toată discuția)
Autorizaþie de traducãtor obþinutã în 2005. ce trebuie fãcut pentru a funcþiona legal? ioana_7_fr ioana_7_fr Buna ziua! Sunt traducator autorizat din 2005,cand am obtinut autorizatia de traducator de la Mnisterul de Justitie.M-am inregistrat la Finante si in fiecare ... (vezi toată discuția)