avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor

Buna ziua,

As avea nevoie de un ajutor va rog, incerc sa fiu scurt si la obiect. La terminarea casei se face o Receptie stie cineva daca trebuie platita Receptia? de la primarie mi-au zis ca trebuie sa platesc de ex. am 183 mp ei mi-au zis ca trebuie sa platesc 3,30 lei ceva de genu asta pe mp, cu toate ca eu am platit autorizatia plus toate taxele care trebuiau platite. Va rog tare mult sa ma ajutati deoarece nu stiu ce sa fac sau unde sa apelez. Apreciez foarte mult ajutorul dvs.
Cel mai recent răspuns: TudorB , utilizator 22:16, 17 Iunie 2014
Se face actualizare si intradevar mai trebuie sa platiti ceva la Primarie sau sa va restituie din ce ati platit la utorizare initial...nu se prea restitui de obicei.
Receptia pt o casa o face biroul Urbanism din cadjrul Primariei respective sau dvs. dar trebuie sa participe si un reprezentant de acolo.
Pentru mai multe lamuriri cititi HG 273/1993 privind receptia lucrarilor de constructii si instalatii....gasiti totul acolo.
Multumesc pentru raspuns, din pacate nu am gasit nici o informatie pe net in legatura cu receptia casei. As dori sa stiu cum se face plata la Receptie cum se calculeaza ce trebuie platit, se ia dupa cati mp are casa? cat trebuie platit, prin ce hotarare, si daca este ceva legal si nu doar o taxa pe care au pus-o cei de la primarie. Apreciez foarte mult ajutorul Dvs.
Este cineva care poate sa ma lamureasca va rog??
:O Nu exista nici o lege in care sa fie instituita o "taxa de receptie"!
Este insa posibil ca sa existe(pe plan local) o Hotarare de consiliu, sau un amendament in Regulamentul local de urbanism. Cereti-le sa va specifice baza legala pentru aceasta taxa.
eu am mai platit o diferenta la recalculare (cateiva zeci de lei), asa cum a mai precizat cineva mai sus. In minus niciodata nu o sa fie, mai ales catre stat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mare in realitate decat in acte pekka pekka Am cumparat un teren in sup. 500mp. A cerut o masuratoare topo dupa ce am intrat in posesie. Surpriza,teren cu 200 mp mai mare. Subliniez ca au fost ... (vezi toată discuția)
Intravilan extins florinst florinst Buna.Am primit 300mp ca tanar casatorit in intravilanul extins al localitatii si am construit o casa pe aceasta parcela.Dupa receptie am aflat ca terenul ... (vezi toată discuția)
Din ce moment trebuie sa platesc impozitul pentru o casa nou construita MonicaMarocico MonicaMarocico Am o casa construita din anul 2008 cu PV de terminare constructie inregistrate la primarie in anul 2008. Din motive legate de teren, terenul fiind cumparat de ... (vezi toată discuția)