avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Legea nr.148/2012, pot emite chitanta + factura in loc ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Legea nr.148/2012, pot emite chitanta + factura in loc de bon fiscal?

Buna ziua,

Am o agentie imobiliara suspendata, doresc sa reiau activitatea intr-un punct de lucru nou. Am casa de marcat dar nu vreau sa mai cheltui 300 ron cu procedurile de mutare. Pot emite Factura + Chitanta clientilor sau este obligatoriu bonul fiscal ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 09:50, 16 Iunie 2014
da se poate emite chitanta + factura
romeovalentin a scris:

da se poate emite chitanta + factura

Multumesc mult pentru raspuns, as dori sa aflu baza legala pentru a emite factura + chitanta pentru comisionul perceput clientilor. Am cautat pe internet si sunt o varietate de raspunsuri cam 50 - 50 %, nu stiu ce sa mai cred. Pana si contabila mi-a spus ieri ca am nevoie de casa de marcat. Nu de alta dar nu vreau sa primesc amenda...

Va multumesc !

Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
marius.m, utilizator
Ma poate ajuta cineva sa clarific aceasta chestiune cu argumente ?
Buna ziua!
Conform art.1 alin.1 din OUG 28/1999 sunteti obligat sa aveti casa de marcat.
Daca utilizati casa de marcat, factura nu este obligatorie decat dacat cere clientul. art.1 alin.2 din OUG 28/1999.
Puteti sa nu achizitionati casa de marcat si sa utilizati documente in format electronic daca sunt respectate prevderile cap.VI din legea 148/2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat pt.pfa dorusirb dorusirb Buna ziua. Este vorba despre o PFA in domeniul topografiei, care este si angajata la o firma, iar pe PFA lucreaza in timpul liber din cand in cand. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet justfor justfor Buna ziua, avem un magazin online si in mare parte livram produsele prin intermediul unui curierat. In acest caz, stiu ca nu avem nevoie de casa de marcat pt ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal narcis1974g narcis1974g un depozit cu ridicata bauturilor aloolice poate sa factureze marfa unui pf? Ii taie chitanta sau bon fisal? Multumesc mult (vezi toată discuția)