avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bruiaje Gsm si Gps?? La limita legii??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bruiaje Gsm si Gps?? La limita legii??

Se gasesc pe net tot felul de dispozitie de Buiere Gps si Gsm. Are cineva o idee cat de legale sunt aceste dispozitive? Daca iti monteaza cineva in masina un asemenea dispozitiv, ai drepul de a folosi un Buiator?
Cel mai recent răspuns: emilgabor88 , utilizator 19:17, 13 Iunie 2014
Un astfel de aparat cel mai probabil utilizează spectrul radiocomunicațiilor, ori astfel de aparate trebuie construite în așa fel încât să utilizeze eficient spectrul alocat radiocomunicaţiilor terestre sau spaţiale şi resursele orbitale şi să se evite interferenţa prejudiciabilă. Totodată, trebuie să nu afecteze reţeaua sau funcţionarea acesteia şi să nu folosească în mod necorespunzător resursele acesteia, cauzând o degradare inacceptabilă a serviciului. (Art. 6, alin. (2), respectiv alin. (3), lit. b din Hot. 88/2003)

Cum aveți garanția că un echipament de bruiere instalat în mașina dvs. va emite strict în interiorul mașinii și nu-l va afecta și pe cel de lângă mașina dvs. când e parcată? Și doar pentru că e mașina dvs. nu înseamnă că aveți dreptul să le impuneți celor pe care-i invitați în ea să nu utilizeze telefonul. La fel de bine ați putea fi un criminal care își împiedică victimele să sune la 112.

Dacă vă temeți de interceptări, cele utilizate în instanță se fac direct din centrală, astfel că e inutil un aparat de bruiaj. Puteți să nu mai vorbiți la telefon. Se pot instala și microfoane care folosesc alt spectru de frecvențe.

Nu știu dacă e ilegală utilizarea acestora, dar cu siguranță aparatele sunt interzise la nivelul UE, prin directiva 1999/5/CE a cărei transpunere s-a realizat prin Hot. 88/2003.

Punerea pe piață a astfel de dispozitive constituie contravenție, nu infracțiune.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
Radu9, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atentie soferi neasigurati casco !! nucu$ nucu$ Astazi, 10.02.2011, am avut ceva de rezolvat in zona P-ta Cosbuc- Bdul Libertatii ( Bucuresti). Am parcat masina in fata sediului RCS-RDS , am rezolvat ce ... (vezi toată discuția)
Telefon interceptat de ''autoritati'' de foarte multi ani ContSters324705 ContSters324705 buna ziua, doresc sa aflu cum pot pune capat unei situatii de interceptare a celularului meu, si prin intermediul caruia, ca urmare a convorbirilor, mi-e ... (vezi toată discuția)
Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperisul blocului andreiSRR andreiSRR Sunt proprietar intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperis pentru o vizibilitate mult mai buna a cerului. ... (vezi toată discuția)