avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Penalitati de intarziere neplata cost reparatii casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Penalitati de intarziere neplata cost reparatii casco

Buna ziua!
Imi poate spune cineva care este legea/ordinul prin care se stabileste ca pot fi solicitate penalitati de intarziere de catre asigurat de la asiguratorul care nu a achitat costul reparatiilor in baza unei asigurari CASCO?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:24, 19 Iunie 2014
Legea partilor contractante semnatare ale politei de asigurare (Conditiile de asigurare atasate politei CASCO, la capitolul "plata daune")
Am recitit conditiile generale si pe cele speciale si nu este mentionat nimic de penalitati de intarziere.
Presupun ca nu va intereseaza in mod special eventualele penalitati, ci sa se plateasca reparatia.Ne avand amanunte privind situatia particulara, raspunsul general este ca trebuie sa somati asiguratorul sa platreasca intr-un termen rezonabil, in caz contrar sa va adresati instantei de judecata competenta.
Ati inteles gresit. Ma intereseaza in mod special penalitatile. In baza carei legi/ordin se solicita?
Cautati in CCiv., pentru cazul cand spuneti ca nu sunt prevazute clauze penale in contract.
De exemplu:

Art. 1536

Daunele moratorii în cazul obligaţiilor de a face

În cazul altor obligaţii decât cele având ca obiect plata unei sume de bani, executarea cu întârziere dă întotdeauna dreptul la daune-interese egale cu dobânda legală, calculată de la data la care debitorul este în întârziere asupra echivalentului în bani al obligaţiei, cu excepţia cazului în care s-a stipulat o clauză penală ori creditorul poate dovedi un prejudiciu mai mare cauzat de întârzierea în executarea obligaţiei.

Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzi moratorii prin actiune separata?? aidu aidu Instanta a admis dobanzi legale. Pot sa introduc actiune separata pt dobanzi moratorii?? Sau s\'a prescris?? (vezi toată discuția)
Obiect contract dacmoto dacmoto In cazul unui contract avand ca obiect executia si finalizarea de lucrari, daca executantul si-a indeplinit cu intarziere obligatia, poti sa ceri despagubiri ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare elenaneculai elenaneculai Domnilor, am o situatie la care n-am gasit rezolvare si pe care m-am contrazis cu instanta. Aprins. Avem o contestatie la executare. Reclamanta a dovedit ca ... (vezi toată discuția)