avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consumul de apa rece/calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consumul de apa rece/calda

Am si eu o mare nelamurire cu privire la consumurile de apa rece/calda declarate si pretul pe care trebuie sa il platesc.
Am vazut la anumite blocuri ca indexurile de apa sunt afisate iar proprietari stiu cat consuma/platesc in fiecare luna , la noi in asociatie consumurile de apa rece/calda sunt afisate intr-o rubrica comuna ,mentionz ca valoarea pretului de m.c. apa rece si apa calda sunt afisate dar nu rezulta consumul declarat cu pretul care trebuie platit .
Am fost la administratie si l-am intrebat pe administrator cum de axista aceasta diferenta luna de luna ,acesta a prezentat factura de apa rece /apa calda si m-ia explicat ca fact.de apa rece are doua componente .
1 consumul lunar de apa rece consumata si canalizare
2 apa rece ptr. prepararea apei calde de luna anterioara care este transmis la Apa Nova de catre radet. Deci concluzie apa rece consumata pe luna ce a trecut si apa rece si canalizare ptr. prep. apei calde cu doua luni in urma.
Am ajuns la o conclzie ca valoarea consumurilor de apa rece/calda se face astfel;
apa rece ; valoarea consumului declarat in luna trecuta.
apa calda; idem ca mai sus.
apa rece ptr. preparat apa calda consumata cu doua luni in urma.
Intrebarea mea este . Cum de la alte blocuri se afiseaza numai ce conumi efectiv pe luna ce a trecut?
mentionez ca administratorul a prezentat toate actele si consumurile efective pe apartamente care au dus la pretul afisat la valoarea cheltuielilor cu apa rece/calda acestea fiind exact valoarea facuri de apa rece .
La ce data se face citirea bransamentelor de apa rece si apa calda la blocul dv.?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
elga50, moderator
din cate am inteles apa nova citeste in jurul datelor de 28-29 ale luni iar radet undeva in jur de 30-31 depinde de zilele luni.fact de apa nova este emisa undeva in jur de 07 ale luni iar fact. radet dupa 16 ale luni.
In cazul acesta ambele ape se factureaza pentru luna in care au fost citite bransamentele si ambele pentru aceeasi luna.
Distanta de o luna intre facturi (AC si AR) nu se justifica.

Deci daca Apa Nova citeste la sfarsitul lunii ianuarie, factura apare la inceputul lui februarie, dar reflecta consumul din ianuarie. Idem si RADET.
S-a facut adresa la. Apa Nova iar acestia au motivat ca indexul de apa rece ptr. preparat apa calda nu este transmis in timp util de radet ptr. luna in curs .
Mentionez ca acest fapt se întampla de cand apa nova a schimbat data de citire si facturare
RADET factureaza in jurul datei de 10-11 ale lunii, aproape simultan cu Apa Nova.
Inca o data, nu se justifica decalajul de o luna intre consemnarea pe lista de intretinere a celor doua ape, adica pe lista Ianuarie sa fie consumul de AC din ianuarie si consumul de AR din decembrie.... sau invers.

Alte discuții în legătură

Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)
Contributie canalizare ContSters61266 ContSters61266 in factura emisa de apanova exista si o rubrica de \"canalizare apa calda\", a carei valoare se imparte conform legii 230 si hg 1588. desi aveam consum 0 la ... (vezi toată discuția)
Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)