avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contributie canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contributie canalizare

in factura emisa de apanova exista si o rubrica de "canalizare apa calda", a carei valoare se imparte conform legii 230 si hg 1588.
desi aveam consum 0 la apa calda, mi s-au pus 2 mc la canalizare apa calda. este normal ca sa fie platita o cota parte din aceasta valoare si de catre cei care au montate centale termice de apartament ?
intreb asta pentru ca oricum platim canalizarea pentru consumul de apa rece, consum de apa rece care include si apa incalzita de centrala proprie, cotizind astfel de doua ori la canalizare ... o data pentru apa rece si o data pentru apa calda.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:37, 11 August 2009
Atata timp cat aveti CT nu puteti fi obligat la achitarea apei calde sau a altor reparatii ale instalatiilor de apa calda menajera. In primul rand veti depune la Presedintele de asociatie o cerere de scutire de plata a acestei facturi motivat de faptul ca detineti o CT proprie si nu puteti fi obligat sub nicio forma la plata cheltuielilor de preparare, alimentare, distributie etc apa calda. Daca acesta nu va un raspuns conform Legii nr. 230, va veti adresa instantei de judecata in termenul de 60 de zile de la afisarea listei de plata atasand dovada reclamatiei depuse la Presedintele de asociatie si de pe raspunsul acestuia sau invocand lipsa raspunsului. ;)
nu ati fost atenta ... nu este vorba despre achitarea apei calde, ci despre canalizarea apei calde, deci nu este vorba despre "preparare, alimentare, distributie, etc apa calda", ci despre evacuarea acestei ape calde pe canalizare, plata impusa de apanova. aceasta este normala pentru utilizatorii de apa calda din sistemul centralizat ... sa plateasca pentru canalizarea apei consumate. iar eu platesc apa rece consumata ca apa rece, cit si ca apa calda preparata prin incalzirea in CT, acest consum fiind contorizat
si va spun ca este normala plata canalizarii atit pentru apa calda cit si pentru apa rece deoarece canalizarea apanova ne deserveste pentru eliminarea apei reziduale, un serviciu oferit de acestia si din fondurile acdestea ei ar trebui sa imbunatateasca acest serviciu. teoretic
tocmai am venit de la biroul asociatiei unde am depus contestatie din acest motiv. presedintele a spus ca vecinii au reclamat ca noi nu platit aceasta canalizare si sa platim si noi pt ea. si presedintele are CT, deci este direct interesat, dar in loc sa serveasca argumente celor care au cerut asta, daca intr-adevar asa este, cica au discutat in comitetul executiv si au decis sa ne puna si pe noi la aceasta plata. evident, aceasta decizie, daca a fost luata in CE, nu a fost inca afisata pentru a putea fi contestata, in conformitate cu legea 230/2007. dar a fost pusa in aplicare, din pacate.
PS legea 230 ne obliga sa cotizam la reparatiile partilor comune, printre acestea fiind si apa calda si caldura, servicii de la care sint debransat LEGAL de 7 ani. in virtutea acestei legi, platim si reparatii pentru tevile comune ale acestor instalatii de incalzire si apa calda, desi nu mai am tangente cu RADET. exista vreo alta prevedere in vreun alt act normativ care m-ar putea scuti de asa ceva ?
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
ContSters61266, utilizator
Incepand din ianuarie 2009 APA NOVA factureaza tot ce tine de aprovizionare si canalizare APA (indiferent ca e calda sau rece). Deci cele doua facturi APA NOVA intr-o luna fac pretul mc de apa consumat intr-un apartament - pret de apa rece. Asta o stiti @felix34.
La apa calda se factureaza numai agentul termic care nu genereaza necesitatea canalizarii.
Daca admnistratorul calculeaza mc de AC si AR cum se facea pana la acest moment (ianuarie 2009), atunci factura APA NOVA (in intregime, cu canalizare, cu tot, referitoare la apa calda) se adauga facturii de la RADET si face pretul mc de AC (pret combinat din pret apa rece + agent termic). In acest caz canalizarea apei calde, evident, se adauga pretului AC.
D-le Felix cred ca ati patit si dv ca multi proprietari ce se trezesc cu o persoana "din oficiu" la intretinere chiar daca nu locueste nimeni in apartament. Ati auzit pe acest forum ca unele asociatii au hotarat sa treaca la intretinere minim o persoana chiar daca sa inregistrat cu zero persoane.
Asa au decis, probabil cei din comitet, ca sa treaca si celor care au centrala proprie ( evident consum apa calda zero din sistemul centralizat), minim 2 m.c. canalizare apa calda menajera. In acest fel cei care consuma apa calda din sistemul centralizat platesc ceva mai putin la canalizare. Nu mi se pare corect deoarece dv platiti apa rece si canalizare apa rece aferenta consumului dv. Nu se poate sa va intre in apartament 20 de m.c. de apa rece, sa o incalziti sau sa o raciti dupa vointa si sa rezulte la canalizare 22 m.c. apa. Numai daca acceptati sa-i ajutati pe vecinii care nu-s inca debransati.
domnule adrian ... vi se pare normal si legal ca o asociatie sa incaseze mai multi metri cubi de canalizare apa calda decit i-a fost facturat ? pentru ca, daca se face totalul la asta se ajunge.
si vi se pare normal si legal ca sa platesc de doua ori pentru acelasi serviciu ?
am pe contor 10 mc apa rece pentru care platesc 10 mc canalizare apa rece. la asta mai platesc inca 2mc canalizare apa calda.
CONCLUZIA : consum 10 mc apa rece si platesc 12 mc canalizare apa (calda + rece). probabil ca de vina este caldura de afara ... s-a dilatat apa rece cu 20%, lucru imposibil dpdv al fizicii, in conditiile diferentei de temperatura din acest caz
si asta in timp ce toti ceilalti fara CT platesc acelasi numar de mc de canalizare cita apa consuma (calda + rece)
@elga cred ca sinteti dezinformata ... se plateste apa calda consumata de proprietari, apa rezultata din apa rece preluata de radet din reteaua apanova si incalzita pentru a fi furnizata ca apa calda. acest consum se regaseste in factura radet de apa calda, fiind aceeasi cu cantitatea de mc canalizare apa calda. pentru ca aceasta apa calda se duce la canalizare, nu cum afirmati dvs
La apa calda se factureaza numai agentul termic care nu genereaza necesitatea canalizarii
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
ContSters61266, utilizator

Alte discuții în legătură

Cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda in orasul constanta??? marianb13 marianb13 as vrea sa stiu cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda pt judetul Constanta....si as vrea sa mai stiu daca afirmatia e corecta : 1 mc de apa ... (vezi toată discuția)
Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)
Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)