avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine face operatiuni prin banca?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine face operatiuni prin banca?

Poate presedintele asociației de proprietari să retragă numerar sume de bani din contul asociației din bancă numai cu semnătura sa? Administratorului i-a dat aces la cont (depuneri, plăți, extrase de cont).
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:48, 17 Iunie 2014
Nu doamnă am depus amăndoi speciment dar el susține că poate extrage bani fără semnătura mea fiind reprezentant legal iar eu împuternicit ca administrator. Eu stiu că presedintele nu are acces la bani. Cred că nu poate fi și sef și executant.
susține că poate extrage bani fără semnătura mea fiind reprezentant legal iar eu împuternicit ca administrato

Legal nu are dreptul
Daca insa desfasoara astfel de operatii de extragere sume,ar trebui sa aveti atentie sporita
Mulțumesc pentru lămuriri am să fiu atent avem și internet Banking.
Eu si presedintele asociatiei avem amandoi specimen de semnatura in banca. Operatiuni in contul asociatiei le poate face oricare dintre noi fara a fi nevoie de asistenta celuilalt.

Banca nu conditioneaza simultaneitatea celor doua semnaturi pe documentele de operatiune in banca, ci singura conditie de indeplinit este sa aiba specimen de semnatura cu optiunea facultativa pentru internet banking. Pentru asta insa trebuie sa ai token (digipass), iar acesta este unic pe cate un cod de utilizator.

Conditia de simultaneitate a semnaturilor trebuie pusa in interiorul asociatiei.

Stabiliti in cadrul comitetului cine, ce are dreptul sa faca in conturile asociatiei. Asta pentru a avea o disciplina a operatiunilor contabile.

In ce priveste banca, acolo fiecare lasa urma tranzactiilor sale, asa ca nu e pericol de confuzie.
Presedintele nu poate”vorbi”cu banca .Exista legi si chiar daca acesta nu le respecta banca
le respecta.Fara cele doua specimene de semnatura banca nu aproba retragerea de sume.
Mai mult , la banca se cere motivatia retragerii,ce plati se fac.Asa este la banca unde arondata asociaia blocului nostru.

Alte discuții în legătură

Semnatura marian_01 marian_01 cine are drept de semnatura electronica la banca,presedintele,contabila? (vezi toată discuția)
Operatiunile bancare in asociatia de proprietari masso masso buna ziua! sunt presedinte al unei asociatii de proprietari si singurul care opereaza cu banca din partea asociatiei; este legal sau cum am aflat, ... (vezi toată discuția)
Legea asociatiilor de proprietari nr. 230/2007 incalcata caralin caralin Va rog sa ma ajutati in legatura cu o nelamurire pe care o avem o parte din membrii asociatiei de prorpietari. Unii membrii afirma ca desii exist anumite legi ... (vezi toată discuția)