avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fuziunea prin absorbtie a firmelor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fuziunea prin absorbtie a firmelor

In cazul fuziunii prin absorbtie ,la alocarea de parti sociale la societatea nou aparuta in urma fuziunii se utilizeaza numai calculul contabil in functie de aportul net sau se poate accepta ca aceasta alocare sa se faca si in baza intelegerii dintre actionarii tuturor societatilor care intra in fuziune si care stabilesc ca in firma noua numarul de parti sociale sa fie negociat in functie de alte criterii cum ar fi cota de piata,cifra de afaceri,numar de angajati.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 20:57, 14 Iunie 2014
In principiu, corect este ca valoarea partilor sociale sa se determine pe baza unei evaluari complexe a societatii (evaluarea intreprinderii).
De cele mai multe ori Valoarea contabila nu este relevanta.
Daca toti asociatii (100%) din toate societatile (100%) cad de acord asupra unor valori si acestea sunt sustenabile (cota de piata, cifra afaceri, perspectiva businessului, etc.) eu cred ca nu ar exista impedimente din partea unor terti interesati (creditori, banci, etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune prin absorbtie 76madalina 76madalina Buna ziua, Am urmatoarea speta: Doresc sa fac o fuziune intre 3 societati, prin absorbtie, ramanand doar una. As vrea sa stiu ce se intampla cu un teren care ... (vezi toată discuția)
Fisa de cont Gabi Cm Gabi Cm Buna! O intrebare din contabilitate financiara. Daca am contul 456 pentru care trebuie sa fac Fisa de Cont, cum il iau pe 456, cu functie contabila de ... (vezi toată discuția)
Fuziune!!! mmer mmer este posibil sa nu se mai acorde parti sociale actionarilor de la societatile absorbite? in ce situatii? (vezi toată discuția)