avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa 37 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa 37 de ani

Buna ziua,
Daca bunicul meu a decedat in urma cu 35 de ani,dar mostenitoarea, bunica mea a platit toate impozitele pe teren si casa, mai este necesar se sa faca succesiunea? Daca da, imi puteti puteti spune estimativ ce suma ar trebui sa plateasca?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 23:05, 14 Iunie 2014
Depinde de ce vreti sa faceti succesiunea! Puteti lasa lucrurile asa cum sunt, dar candva, in viitor (dupa moartea bunicii, dar nici atunci nu-i obligatoriu), tot va trebui sa dezbateti succesiunea. Daca bunica doreste sa vanda/doneze/etc si se doreste intocmirea actelor in forma autentificata, (adica la un birou notarial), este nevoie de dezbaterea succesiunii dupa bunic. Consultati cativa notari din raza judecatoriei de domiciliu a bunicului, vedeti cat va cere fiecare. Ultimul domiciliu al bunicului.
Da, trebuie sa intrebati notarii cat costa.

Nu este obligatoriu sa dezbata mostenirea...mai ales daca au trecut atatia ani...
Se mai poate astepta...
notarul va poate da toate informatiile privind taxele, daca vreti sa dezbateti succesiunea trebuie sa se prezinte toti mostenitorii la notar.
Daca doriti sa aveti ordine juridica, e recomandat sa dezbateti succesiunea bunicului. Daca bunica este in varsta, si nu are planuri de a dispune de bunuri, dumneaei poate renunta la succesiunea bunicului si mama/tatal dvs. ( copiii bunicului) sa vina singuri la mostenirea lui.
Altfel, puteti astepta si cand bunica nu va mai fi, dezbateti simultan ambele succesiuni.
Costurile depind in primul rand de valoarea bunurilor din masa succesorala, pe care nimeni din online nu v-o poate ghici, si apoi de onorariul notarului care este variabil si negociabil de la un birou la altul. Puteti cere un calcul estimativ de la birourile notariale din localitatea unde a decedat bunicul. Daca nu este notar local, interesati-va in ce localitate este notarul de care comuna respectiva apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii dupa 33 ani. rolena rolena Buna ziua ! Va rog daca vreti sa-mi raspundeti la cateva intrbari ; Bunicul meu a decedat in 1976,in anul 1993 s-a emis Titlu de proprietate in numele sau, ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Mira_nick Mira_nick Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: mama mea a mostenit casa in care locuia de la bunica (mama ei). A facut toate demersurile necesare si era ... (vezi toată discuția)
Succesiune mosu1907 mosu1907 Buna ziua! Tatal meu doreste sa dezbatem succesiunea dupa mama ( decedata de 20 de ani) iar el si sora mea sa renunte la bunuri ( o casa in localitatea x si ... (vezi toată discuția)