avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflicte cu vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflicte cu vecinii

Buna ziua,

As vrea sa va cer parerea in legatura cu o situatie destul de "kafkiana".
Poate parea amuzant la prima vedere, dar va asigur ca este foarte serios, si problema incepe sa ma oboseasca foarte tare.
Am achizitionat impreuna cu fratele meu un apartament la etajul 1. La parter locuieste un batran mai...special.
De cand ne-am mutat inventaza tot felul de povesti : ca eu si fratele meu avem in casa un angrenaj pentru fabricat gresie si faianta, coacem gresia in cuptorul aragazului si o spalam in cada, aruncand molozul rezultat in tevile de evacuare ale blocului.
De asemenea, ca am incarca butelii de la teava de gaz a blocului. Ca avem generatoare de mare putere (nu stiu inca pt ce le-am folosi), ca toate pierderile si relele din bloc sunt din cauza noastra.
Mentionez ca suntem niste persoane foarte linistite, intelectuali si eu si fratele meu, nu facem scandal si bineinteles nici nu se pune problema de fabrici sau angrenaje.

A facut nenumarate plangeri la politie, plotia a venit sa constate infractiunile si bineinteles ca nu a gasit nimic, inclusiv politia este satula de reclamatiile lui si nu stie ce sa-i mai faca.
De cate ori il intalnesc incepe sa tipe si sa ma acuze de toate infractiunile posibile.
De ani de zile incerc sa-l evit si sa il las in pace, dar incepe sa devina din ce in ce mai agresiv.
Problema este ca in bloc locuiesc majoritar batrani, cu totii prieteni de o viata si-s cred unul altuia orice fantezie.
Zilele trecute au facut alegeri in asociatia de proprietari si l-au ales pe acest vecin presedinte al asociatiei de proprietari si intentioneaza sa ma dea in judecata, inca nu stiu pe ce motiv, dar ma astept sa fie in stare sa inventeze absolut orice, mai ales ca se bazeaza si pe sprijinul celorlalti.
Ieri mi s-a spus ca eu sunt nebuna si agresiva fiindca nu vreau sa recunosc ca ascund angrenajul de fiecare data cand vine cineva in control...
Neputinta este imensa in conditiile acestea.

Vroiam doar sa va intreb care-mi sunt drepturile in acest moment.
Politia spune ca nu ma poate ajuta atata timp cat nu-mi face rau fizic si nu am martori.
Evident ca nu ma pot astepta ca cineva din bloc sa depuna martuire impotriva acestui batran.

Imi mai este si teama ca in momentul in care va veni sa citeasca contoarele va sustine ca sunt in neregula (este posibil chiar sa incerce sa mi le defecteze intentionat, a mai incercat odata sa-mi smulga apometrele) si va avea dreptul legal sa ma sanctioneze fara sa pot sa pot dovedi altfel decat in instanta ca minte.
Aceasta fiindca a mai sustinul deja ca am modificat apometrele ca sa pot consuma apa necontorizata, dar nefiind presedinte, nu i-am permis accesul in casa, si verificarea a fost facuta pe presedintele de atunci impreuna cu cenzorii, si nu s-au constatat probleme de nici un fel.
Am dreptul ca acum, cand este presedinte, sa nu-i permit accesul neinsotit ?

De asemenea, pentru astfel de functii, nu pot evoca cumva o incompatibilitate legala a functiei cu faptul ca se afla in conflicte preexistente cu locatarii, nemaiputand fi impartial ?
Stiu ca este probabil deja prea mult, dar cred ca o evaluare psihologica a batranului ar fi necesara in cazul in care a fost capabil de astfel de inventii, dar nu stiu in ce conditii si cui as putea-o cere.

As vrea sa stiu ce drepturi legale as avea in momentul de fata si la ce as putea sa ma astept. De asemenea, ce drepturi are el, pe care le-ar putea folosi impotriva mea.

Va multumesc mult pentru sfaturi !
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2014
iadria, utilizator
Cel mai recent răspuns: iadria , utilizator 21:50, 16 Iunie 2014
Avand in vedere conflictele anterioare, cred ca o interdictie v-ar fi de folos. Cred ca aveti sanse s-o obtineti avand in vedere multitudinea de reclamatii anterioare care s-au dovedit neintemeiate.

Oricum, nimeni nu poate sa intre in apartament fara acordul dvs.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Imi puteti spune de unde pot obtine interdictia aceasta ? Este vorba de politia comunitara la care a tot facut plangere ?
In orice caz,tot incerc sa evit orice conflict, dar vreau de acum sa fiu pregatita, fiindca mi-e teama de cum ar putea degenera toata povestea asta
1-Ordin de interdictie se dispune numai de catre instanta de judecata
2
-In orice caz,tot incerc sa evit orice conflict,

In conditiile in care acest vecin presedinte al asociatiei de proprietari intentioneaza sa ma dea in judecata,,nu mai puteti sa evitati un conflict , din contra va trebui sa solicitati instantei sa admita proba cu inscrisuri si martori si sa solicite relatii de la politia responsabila domiciliului dv privitor la starea de fapt existenta intre parti reclamatiile formulate impotriva dv si concluziile politiei la verificarile efectuate
Multumesc !
Daca intr-adevar este serioasa amenintarea lui, o sa incerc sa ma folosesc de Art. 268 din Noul Cod Penal - Inducerea în eroare a organelor judiciare, referindu-ma la plangerile lui la politie in legatura cu asa-zisa fabrica de gresie si butelii din apartamentul meu.
Sper totusi sa se potoleasca, chiar daca astept de cativa ani sa o faca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini de bloc recalcitranti a_ddina a_ddina Un subiect comun,dar care presupune un stres enorm atunci cand locuisti in preajma unosr astfel de persoane.Ma intereseaza concret ce posibilitate legala ... (vezi toată discuția)
Cheie de la subsolul blocului CristiACB CristiACB Buna ziua. Numele meu este Cristi si sunt presedinte de Asociatie de proprietari. Recent am avut o reclamatie la Politie referitor la faptul ca nu am dat o ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie, piromania, alcoolismul, psihopatia. tudosievlad tudosievlad Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul urmator: Un alcoolist psihopat, care nu a luat tratament decat acum cca 40 de ani la spitalul de ... (vezi toată discuția)