avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta

Buna seara!
Doresc sa aflu daca se prescrie o sulta si dupa ce perioada.
Este nornal ca notarul sa impiedice o succesiune din cauza acestei sulte, in conditiile in care partea implicata a mers la notar sa declare ca nu a avut si nu are pretentii la acea sulta.
Notarul insista ca acesta sa declare ca el si-a primit acei bani. Imi puteti spune cauza acestei insistente din partea notarului.
Are beneficii notarul daca se declara ca s-au primit acei bani desi nu i-a primit?
Cel mai recent răspuns: ghitac , utilizator 10:51, 24 Iunie 2014
Este nornal ca notarul sa impiedice o succesiune din cauza acestei sulte

Despre ce e vb mai exact ?
Termenul de prescriptie a dreptului de a obtine executarea silita a sultei este de 3 ani de la data la care s-a nascut acest drept.
Notarul nu are niciun beneficiu in functie de ce declara partile.
Defunctul era cumva obligat la plata sultei? Exista vreo ipoteca legala inscrisa in CF-ul vreunui imobil?
Buna ziua! Defunctul trebuia sa plateasca acea sulta.Partea care trebuia sa primeasca sulta nu si-a manifestat acest drept dobandit dupa un proces de partaj cu defunctul si nici nu doreste acea sulta la acest moment. La proces a ajuns datorita gradului de rudenie cu defunctul si nu pentru ca el ar fi deschis acea actiune judecatoreasca.Datorita acelei sulte notarul nu vrea sa faca succesiunea, pentru ca cere ca partea beneficiara sa declare ca a primit acei bani in conditiile in care el nu a primit nimic si nu e de acord sa se cosemneze ca nu a avut pretentii si nu are. Ce pot face sa rezolv acesta situatie pentru a face succesiunea.
Schimbati notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma cu 4 ani au decedat in decurs de 3 luni ambii ... tibi80 tibi80 Buna ziua, In urma cu 4 ani au decedat in decurs de 3 luni ambii parinti.Am un frate si o sora care nu sunt in Romania , fratele in Anglia si sora in USA si ... (vezi toată discuția)
Cum pot plati o sulta dupa 20 de ani ania popescu ania popescu In urma cu 20 de ani, instanta a hotarat in urma dezbaterii mostenirii, plata unei sulte de 9000 lei in conditiile in care imobilul a fost evaluat la 25000 ... (vezi toată discuția)
Sulta in cartea funciara claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Impreuna cu fosta sotie, am achizitionat prin credit PC un apartament. In urma divortului si a actului de partaj,efectuate in 2014, intregul ... (vezi toată discuția)