avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna....dreptul de semnatura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna....dreptul de semnatura

Buna ziua,sunt o mamica divortata de 2ani,cu un copi de 4ani operat in 2011 pe cord,in Germania,copilul se afla la mine,eu cu tatal lui avem custodie comuna,pensia alimentara a platit o pana in luna noi 2013,cand a ft dat afara de la locul de munca(lucra in cadrul armatei),momentan e plecat in strainatate,in 2ani si a vazut copilul de 4-5 ori ,o singura data la luat fara mine,in rest a vrut sa fiu prezenta si eu la vizita lui,are prog de vizita stabilit,,nu l am respectat niciodata,cand a vrut sa vada copilul,la vazut(din pacate de prea putine ori),dupa copil nu suna,nu se intereseaza de el,nimic..intrebarea mea este:copilul mai are nevoie de o operatie,tot in Germania,noi avand custodie comuna,cum pot pleca cu copilul la operatie,ca nu l pot scoate din tara fara semnatura lui..nu ma intereseaza pensia alim,nimic..doar ca din clipa in clipa,mergand cu copilul la control in bucuresti,din 6 in 6 luni,sa nu mi spuna de o noua operatie(pt ca e nevoie) si sa nu l pot opera din cauza tatalui...
dar dvs l-ati cautat sa-i cereti acordul pentru iesirea din tara? si v-a refuzat?
Asta e calea cea mai rapida si cea mai sigura pentru copil, calea legala dureaza si daca n-ati demonstrat ca v-a refuzat nu are instanta ce sa suplineasca.
Sau nu aveti datele lui de contact?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
mirebire, utilizator
Aveţi dreptate doamnă, autoritatea asta comună dă mai mult de lucru instanţelor care oricum erau foarte încărcate. Dar instanţele trebuie să respecte procedurile, care sunt de durată şi dau hotărâri în funcţie de dovezi.
Dvs. cum dovediţi că tatăl copilului nu v-a dat acordul pentru a ieşi din ţară cu copilul?
Cereţi-i acordul în scris-scrisoare recomandată cu confirmare de primire, probabil va merge la notar şi vă va da actul necesar.Trebuie să acţionaţi rapid.
Dacă nu vi-l dă, aveţi dovada relei sale voinţe, a dezinteresului său.
Dar puteţi obţine mai rapid dovada medicală a necesităţii operaţiei copilului la spitalul X din Germania.
Domiciliul lui e inca la mine,nu si a schimbat buletinul dupa divort,stiu ca e plecat in strainatate de la parintii lui,atat,ei nu stiu adresa lui de acolo,sau nr de tel..am incercat sa iau leg cu el pe un cont de socializare,dar m a blocat sub pretextul ca nu l intereseaza nimik ce tine de mine sau copil,si ca el are problemele lui..stiu ca procedura legala dureaza,de asta am si intrebat in ideea ca poate exista vreo modalitate de a rezova mai rapid situatia..voi incerca cum mi ati spus cu acordul scris,poate imi va raspunde..Va multumesc
Puteţi tipări cumva răspunsul domnului de pe reţeaua de socializare? dacă da, este o dovadă explicită a dezinteresului său.
Scrieţi-le părinţilor, tot aşa, să vă dea adresa lui, pentru a cere acordul său privind copilul.
Trimiteţi această scrisoare părinţilor prin poştă, cu conţinut declarat; puteţi trimite o notificare tot părinţilor, prin executor judecătoresc, prin care cereţi imperativ, daţi un termen de N zile, în care să vă dea adresa lui de corespondenţă.
Dacă are adresă de email, cereţi-i tatălui acordul şi prin email. Cereţi-i ajutorul, în scris!!(NU prin telefon) în orice problemă priveşte copilul.
Dacă vă răspunde, e în avantajul copilului şi a dvs. Dacă nu vă răspunde sau se exprimă negativ în răspuns, aveţi dovezile necesare autorităţii unice.
Da ,pot redacta tot..Si Da,tot ce voi face de acum va fi direct scris,parintii lui spun clar"nu stim nimic de el,nu ne intereseaza"..adresa lui,nr de tel..nu au..eu mi am schimbat nr de tel,si le am lasat(parintilor lui).in ideea ca poate ii suna copilul lor,pana acum...nimic..Multumesc frumos pentru raspunsuri si timpul acordat
Acum mai e problema si cu parintii lui,nu stiu cum de chiar spun ca nu stiu nimic de copilul lor...:-/
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodia comuna Iuliana 24 Iuliana 24 Daca intr-un divort sa stabilit custodia comuna iar in decurs de trei ani acesta nu a sunat si nu ia cautat sub nici o forma se poate cere in instanta custodia ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna; desi tatal e dezinteresat de copil, se opune iesirii din tara solomonalexa solomonalexa Buna ziua, as dori un sfat referitor la cum as putea primi doar eu costodia fetitei mele. in momentul de fata fetita are 1 an si 9 luni, sunt divortata din ... (vezi toată discuția)
Custodie copil/incredintare copil mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Am un copil de 3,5 ani. Tatal a recunoscut copilul, nu am fost niciodata casatoriti. Acum este plecat din tara pe o perioada nedefinita iar eu ... (vezi toată discuția)