avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributie la sanatate din venituri din chirii?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributie la sanatate din venituri din chirii?

Buna ziua,
am o intrebare daca ma puteti ajuta, am un apartament inchiriat, contactul de inchirere este inregistrat la Finante pentru suma incasata platesc 16 % impozit.
Am primit o instiintare de la Casa de Sanatate prin care aferent veniturilor din inchirerea aparatmentului am de plata o suma de 2800 ron, reprezentand contributia la sanatate.
tin sa mentionez ca eu sunt stabilita in Italia, am medic acolo si platesc contributii pentru sanatate in Italia, vreau sa va intreb daca trebuie sa platesc si contributia solicitata.
Va multumesc frumos


















Cel mai recent răspuns: Anamaria1313 , utilizator 13:57, 18 Iunie 2014
pentru veniturile din chirii se plateste impozit 16% cat si sanatate 5.5% din baza lunara de calcul.
Baza de calcul lunara pentru contributia de asigurari sociale de sanatate datorata asupra acestei categorii de venituri nu poate fi mai mica decat un salariu de baza minim brut pe tara, daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia si nu poate depasi cinci salarii medii brute.
Baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru persoanele care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia celor care realizeaza venituri din arendarea bunurilor agricole in regim de retinere la sursa este, dupa caz:

- diferenta intre venitul brut si cheltuiala deductibila, determinata prin aplicarea cotei de 25 % la venitul brut;

- diferenta intre totalul veniturilor incasate si cheltuielile efectuate in scopul realizarii acestor venituri;

- valoarea anuala a normei venit raportata la cele 12 luni ale anului.
Contribuabilii care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor cu exceptia celor care realizeaza venituri din arendarea bunurilor agricole au obligatia sa efectueze in cursul anului plati anticipate cu titlu de contributii sociale, in baza deciziei de impunere pentru plati anticipate, conform careia plata se efectueaza trimestrial, in patru rate egale, pana la data de 25, inclusiv, a ultimei luni din fiecare trimestru.

[ link extern ]
Va multumesc frumos pentru raspuns, am acest apartament inchiriat de 5 ani, asta inseamna ca voi plati 5.5% contributie la sanatate pentru toata perioada?
ma puteti ajuta cu un calcul estimativ cat as avea de plata ? este inchiriat de 5 ani cu 350 ron/luna.
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 5.5% sanatate la inchiriere Cristi6969 Cristi6969 Buna ziua asi vrea sa stiu si eu daca s a schimbat baza de impozitare in anul 2017 privind cei 5.5 % privind impozitul la sanatate . In cazul in care am o ... (vezi toată discuția)
Cass chirii rex8905 rex8905 Se plătește CASS la veniturile din chirii daca sunt salariat sau pensionar? Daca da ,cat? Multumesc, (vezi toată discuția)
Plata cas pentru chirii persoane fizice SIE SIE Buna. Am trei contracte de inchiriere si platesc cas. In baza carei legi? Si cat este procentul? Si cine a dat legea asta? Si cat ii mmai suportam? Si cum o ... (vezi toată discuția)