avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită falsa executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

falsa executare silita

Buna ziua . Probema mea e urmatoarea : in 2012 mi s-a stabilit o pensie de intretinere pt un minor in cuantum de 200 lei. Astazi am primit la servici poprire pe salariu pt o creanta de 5800 ron. Interesant este ca eu in acest timp am platit pensia . Daca facem un calcul matematic deducem ca executorul a considerat ca eu nu am dat nici un leu . In perioada 2012 - 2014 fostele rude mi-au facut cref ca vre-o 4 plangeri penale pt abandon de familie . De fiecare data s-a dat NUP deoarece fapta nu exista .... totul e din razbouil post marital fara de care unii nu pot trai . Intrebarile mele
1_ in hartiile care mi-au venit scrie ca pot face contestatie la executare ... unde la BEJ sau la judecatorie ?
2_ considerati ca ar fi normal sa am o discutie cu executorul si sa ii arat dovada platilor unainte de a face contestatia la judecatorie ?
3_ impotruva fostelor rude ce cala de atac as avea tinand cont ca in mod vadit au dat informatii eronate pentru a ma hartui si a ma pune pe drumuri . Ei si-au dorit de mult sa mi se institue poprire pe salariu ( motivatie nu am ... doar o minte bolnava ca a lor ar putea explica ) dar fara un motiv intemeiat nu au reusit ... au incercat si tactica cu neridicarea banilor de la posta timp de 3 luni pt a demonstra ca sunt " rau platnic " si multe altele


Va muntumesc pt eventualele sfaturi bune
Sfatul meu, mergeti la executor, consultati dosarul de executare, vedeti in baza caror sustineri a fost solicitata si aprobata executarea silita, de asemenea, vedeti daca executorul a comunicat, si la ce adresa a comunicat somatia initiala ( prin care avea obligatia sa va instiinteze asupra titlului executoriu si asupra debitului ).
Daca aceste informatii se suprapun cu platile pe care dvs. le-ati efectuat, comunicati aceste lucruri executorului. Daca acesta nu ia nici o masura in vederea inchiderii litigiului, trebuie sa va adresati cu o contestatie la executare catre instanta care a incuviintat executarea.
Consultanta_Reprezentare_Executare a scris:

Sfatul meu, mergeti la executor, consultati dosarul de executare, vedeti in baza caror sustineri a fost solicitata si aprobata executarea silita, de asemenea, vedeti daca executorul a comunicat, si la ce adresa a comunicat somatia initiala ( prin care avea obligatia sa va instiinteze asupra titlului executoriu si asupra debitului ).
Daca aceste informatii se suprapun cu platile pe care dvs. le-ati efectuat, comunicati aceste lucruri executorului. Daca acesta nu ia nici o masura in vederea inchiderii litigiului, trebuie sa va adresati cu o contestatie la executare catre instanta care a incuviintat executarea.


Ce somatie initiala??? Vorbim de poprire, poprire care se infiinteaza fara somatie. In urma unui asemenea sfat, se duce omul linistit la executor si cere somatia (ca asa a auzit el ca e procedura). Executorul nu are asa ceva in dosar, omul nostru tot cere, incepe sa creada ca e un abuz al executorului, se incing spiritele samd.

Raspuns la subiect : Faceti contestatie si duceti toate acele dovezi in instanta. Cereti suspendarea provizoruie a executarii silite pana la judecarea contestatiei pentru a scapa de poprire (motivati temeinic caracterul urgent ca sa nu va respinga cererea de suspendare) iar instanta, in functie de ce depuneti dvs se va pronunta (bine, rau... bucurosi le-om duce toate)

PS Parerea mea este ca duceti dovezile degeaba la executor pentru ca nu se poate substitui instantei de judecata si nu se poate pronunta cu privire la veridicitatea probelor pe care le veti prezenta (adica o intelege si el ca om si jurist despre ce este vorba si vede ca aveti dreptate dar daca va ridica poprirea si in instanta se demonstraza ca nu aveti dreptate este pasibil de un abuz in serviciu)
Am fost la executor si am vazut dosarul care contine o cerere dun partea imputernicitului creditoarei care solicita recuperarea sumei de 5348 lei , hotararea judecatoreasca din 2012 in care prevede ca pensia este de 200 ron platibil in bani si 56 ron platibil in natura in cadryl programului de vizita ( de la 10.03.2012 pana la majorat ) si alte acte intocmite de executor . Somatie nu exista ... omu a trecut direct la poprire ... de fapt asa ceruse creditorul ( executarea sa se faca: imobiliar si poprire )
Deja e clar ca creditorul a dat declaratia falsa ca daca calculam matematic 28 luni X 200 LEI= 5600 adica omu a primit doar 252 lei si eu am chitante de 5600 ron platite in perioada 02.2012-05.2014
ghitac a scris:

Ce somatie initiala??? Vorbim de poprire, poprire care se infiinteaza fara somatie. In urma unui asemenea sfat, se duce omul linistit la executor si cere somatia (ca asa a auzit el ca e procedura). Executorul nu are asa ceva in dosar, omul nostru tot cere, incepe sa creada ca e un abuz al executorului, se incing spiritele samd..................



Stimate coleg, daca lecturati mai cu atentie observati ca am indrumat sa se verifice „daca a fost comunicata o somatie „
De asemenea, Art. 782 NCPC prevede

Înfiinţarea popririi

(1) Poprirea se înfiinţează fără somaţie, în baza încheierii de încuviinţare a executării, prin adresă în care se va preciza şi titlul executoriu în temeiul căruia s-a înfiinţat poprirea, ce va fi comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 780 alin. (1), împreună cu încheierea de încuviinţare a executării sau un certificat privind soluţia pronunţată în dosar. Despre măsura luată va fi înştiinţat şi debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înfiinţare a popririi, la care se vor ataşa şi copii certificate de pe încheierea de încuviinţare a executării sau de pe certificatul privind soluţia pronunţată în dosar, şi titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate.

in continuare imi mentin opinia ca acele chitante trebuiesc depuse si la dosarul de executare, impreuna cu o adresa catre executor in care ii expuneti situatia. De asemenea cereti executorului sa comunice acestea si creditoarei si solicitati-i ca sumele provenite din poprire sa nu fie distribuite catre creditoare.

Intradevar este necesar sa depuneti o contestatie la executare la instanta care a incuviintat executarea.
Atentie: instanta nu va suspenda executarea decat cu o motivare solida ( pe care inteleg ca o aveti ) si in schimbul platii unei cautiuni de 10% din creanta
Sfat: solicitati suspendarea executarii prin actiune separata, de urgenta - se va judeca in 2-3 zile doar suspendarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita brenda-patricia1 brenda-patricia1 Bună ziua Am o rata la un credit , plătesc ratele dar mi sa pus poprire pe cont banca nu ma instintat iar ratele s-au dus la poprire . Am rezolvat problema ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar gh3gh1 gh3gh1 am primit de la un executor judecatoresc o adesa de infiintare a popririi pe salariul unui angajat, insotita de o incheiere de incuviintare silita. Executorul ... (vezi toată discuția)