avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... in cat timp se depune apelul??
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

in cat timp se depune apelul??

pe data de 13 iunie am avut ultimul termen in care imi "respinge actiunea ca fiind formulat tardiv, cu drept de apel in 10 zile , cererea se va depune la judecatorie." Cum se calculeaza aceste 10 zile ? din momentul in care am luat la cunostinta sentinta sau cand imi vine hotatrea acasa?? La judecatorie o scalda...care zice 10 zile, care 15 care 30 zile...Am chemat in judecatata cel care a falsificat semnatura mea,si m -am trezit ca obiectiv contestatie la executare, anulare executare.lucru pe care eu nu l-am cerut.Platesc cheltuieli de judecata din octobrie .Procuratura abia dupa 7 luni a dat solutia ca e falsa semnatura.nu e a mea.serie de buletin falsa.Ce pot face acum ??Ce sa cer in apel ?
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 02:35, 21 Iunie 2014
Daca pe hotararea de la instanta este trecut in 10 zile, acesta e termenul. Cele 10 zile incep sa curga incepand cu data postei inscrisa pe plic, din care rezulta primirea de catre dvs. La calculul celor 10 zile nu se iau in considerare prima si ultima zi. Daca ultima zi cade intr-o zi nelucratoare termenul se considera imediat dupa aceasta in prima zi lucratoare.

Daca procesul se judeca in baza Noului Cod de Procedura Civila, termenul este de 30 de zile. Dar de regula acesta este inscris pe hotararea pe care o primiti.

Apelul se va depune la instanta care a pronuntat sentinta. Daca sentinta a fost pronuntata de judecatorie se va depune la judecatorie.

Nu am inteles exact despre ce este vorba in speta dvs. Dar daca aveti un document de la politie, parchet, o rezolutie data de procuror sau o hotarare judecatoreasca din care rezulta ca un document a fost falsificat utilizandu-se datele si semnatura dvs. il depuneti la instanta civila.Dati mai multe detalii ca nu se intelege nimic din ce ati scris. Procesul in care depuneti apelul e civil sau penal ? Pentru ce este deschis ?
Pentru inceput va multumesc pentru raspuns..Incerc sa va povestesc pe scurt..In iunie 2013 am avut un proces la Tribunalul Bacau, civil- servitute( pentru un teren in care paratul mi-a inchis intrarea).L-am pierdut, si in termen de 15 zile am facut recurs la Curtea de Apel Bacau. Domnul postas din zona a semnat in locul tatalui meu,a pus serie si numar fals cum ca am primit hotarearea judecatoreasca pe 6 iunie.Adevarul e ca noi am primit acasa pe data de 10 iunie si de atunci avocata a calculat cele 15 zile.In ziua procesului...sentinta...Tardiv formulat datorita ca a au crezut ca tatal meu a semnat primirea hortararii de data de 6.Am facut scris la procuratura...ancheta,,,s- a dovedit falsul ca nu e semnatura tatalui meu,postasul a recunoscut ca a semnat el.Normal procuratura trebuia sa raspunda in 30 de zile la cerere dar au trecut 7 luni pana au dat aceasta dovada..In acet timp tatal meu plateste luna de luna cheltuieli de judecata . Cand am vazut ca nu se misca nimic de la Parchet Onesti, Bacau... tatal meu a chemat in judecata postasul.. Cand a primit citatia surpriza: nu era citat postasul,era cel cu care sunt in litigiu de 14 ani. Obiect: contestatie la executare suspendare executare.lucru pe care noi nu l-am cerut.Sedmite excepţia tardivităţii formulării contestaţiei la executare. Respinge ca tardivă contestaţia la executare formulată de contestatorul ..... în contradictoriu cu intimatul ..... Cu drept la apel în termen de 10 de zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Oneşti. Nici macar nu a vrut sa se ia in calcul hartia de la procuratura vorbim de un fals.Ca trebuia formulat in termen de 6 luni de cand a inceput retinerea cu executorul.Dar noi cum sa deschidem daca procuratura abia dupa 7 luni a raspun...anchete peste anchete..Ce pot face acum?? Va multumesc
1.Trebuia sa informati instanta de recurs despre faptul ca aveati un dosar penal pe rol la parchet si solicitati suspendarea judecarii cauzei civile pana la solutionarea cauzei penale.

2.Nu ati facut-o pt ca nu ati stiut. Aum trebuie sa atacati sentinta data in recurs, cu o cale extraordinara de atac, in functie de situatie. Contestatie in anulare sau revizuire. Cred ca mai repede ar merge revizuire. Nu pot preciza exact pt ca nu stiu speta si nu am vazut documente. Consultati un avocat pt asta.

In revizuire spuneti ce s-a intamplat referitor la semnatura...si atasati documentul de la parchet. Solicitati casarea hotararii pentru ca instanta a respins recursul in baza unui document nesemnat de dvs, ce a fost ulterior constatat fals, nefiind vina dvs.

Solicitati rejudecarea cauzei.

3. Referitor la apel, procedati la fel si solicitati aceleasi lucruri. Precizati ca ati fost in imposibilitatea de a depune in timp contestatia si solicitati repunere in termen.

Sincer nu am inteles cele relatate in final referitoare la postas, contestatie executare, nu ati cerut dvs. etc...

Sper ca v-am lamurit cat de cat raportat la modul in care ati prezentat informatiile..

O sa las si alti colegi sa va raspunda.

Succes
Stimata doamna Krissia, in primul rand vreau sa va spuns ca sunteti foarte frumoasa. As vrea sa va informez ca eu locuiesc in Franta si pentru moment nu pot sa merg in Romania, medicul meu imi interzice orice deplasare pentru ca sunt foarte bolnava. Din cauza asta mi am luat 2 avocati (unul in penal si unu in civil). Fiecare de la inceput iti spune, fara ca sa examineze dosarul, ca el castiga procesul pana la urma pierde procesele cu succes. Ultimul este cred ca cel mai puternic in pierderea proceselor. Este pacat ca pe acest site nu se da numele avocatilor carora nu le place sa pledez dar numai sa ia banii. Bunicul meu a fost avocat dar pot sa va spun ca a fost dat in ziare, a avut multe premii a fost primar i in acelasi timp invatator. El lucra, bunica mi a spus pina in zori si nu avea nici sarbatori, el era prezent pentru toata lumea.
Dupa ce am pierdut in penal, am cerut o copie dupa dosarele de la Parchet, CATASTROFA
In actele premergatoare, politistii nici nu cunosteau numele defunctei mama, numele era al notare publice, numele notarului public era cel al martorului asistent, dupa decesul tatalui toate bunurile mostenite de la tata erau mostenite de la mama. Cel mai mult m-a suparat faptul ca s-a scris in PV ca defuncta mama nu a lucrat nici o data, or, mama a lucrat mai bine de 40 de ani. In plus, mama a primit pensia pana la deces dar la Casa de pensii mi au spus de acolo ca nu au nici un dosar pe numele ei (le am dat numarul dosarulu.
Al doilea avocat mi a spus ca este bine sa atacam in civil. Ca si primul, el v-a castiga toate procesele, este un batant si nu ia decat dosare pe care stie ca le castiga. Eu i-am trimis concluziile mele, borderou de piese, ca sa i usurez munca. I-am trimis multe documente din dosarele de la parchet, procurorii nu au observat nimic, nici ca nu era numele mamei in PV, ca notarul poarta numele martorului. Le am dat niste state de plata cu semnaturile mamei, nu au tinut seama de nimic. Cel de al doilea nu se misca, eu i-am trimis sfaturi de la persoane foarte competente dupa situl acesta si doua zi aveam un raspuns. El a facut niste greseli foarte mari, este tanar si nu are experienta decat in numararea banilor.

1. La data proceselor in civil, procesul in penal era terminat.

2. Eu am cerut avocatului si mi-a raspuns ca se gandeste la care varianta sa faca recursul dr pana acum se gandeste.

As vrea sa va spun ca am deciz sa schimb avocatul, voi profita de vacantele judecatoresti ca sa legalizez procura, sunt pe ultima suta de metri, dupa care anulez contractul de asistenta juridica al avocatului actual.

Va multumesc foarte mult pentru ajutorul Dvs, o sa aplic sfaturile "à la lettre".
Daca am reusit sa fiu de folos cu ceva, ma bucur. Va urez succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tardivitate declarare recurs litigiu de munca PensiuneBradul PensiuneBradul Buna ziua. Sentinta de la tribunal mi a fost comunicat adica aruncat in cutia postala in data de 25 Octombrie 2013, eu declararea de recurs am trimis prin ... (vezi toată discuția)
In urma cu 11 ani, am dat o procura speciala fratelui meu sa ... dumitrucera dumitrucera In urma cu 11 ani, am dat o procura speciala fratelui meu sa ma reprezinte intr-un proces de partaj succesoral, aceasta procura fiind trimisa din ... (vezi toată discuția)
Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 ncpp) AurelianDan AurelianDan Unde se poate contesta o respingere a plangerii de neurmarire/netrimitere in judecata,solutie data de Judecatorie?Chiar este definitiva? Este un paradox! ... (vezi toată discuția)