avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul chirie locuinta sociala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul chirie locuinta sociala

Am marea rugaminte de a ma ajuta cu un raspuns:
La calculul chiriilor pentru locuintele sociale se ia in considerare, potrivit Legii Locuintei, venitul net lunar, calculate pe ultimele 12 luni, pe familie, asa incat nivelul chiriei nupoate depasi 10% din acesta.
Normele metodologice la aceasta lege prevad ca in vederea incheierii contractului de inchiriere beneficiarii de repartitii vor prezenta declaratie si adeverinta de venit net lunar realizat pe ultimele 12 luni pentru fiecare membru de familie care realizeaza venituri.
Intrebarea mea este: Se iau in calcul strict veniturile realizate (venit salarial, pensii diverse, venit din activitati independente, somaj) sau si alte forme de venit cum ar fi alocatia de stat pentru copii, indemnizatia de crestere a copilului, alocatia de hrana, stimulentul de insertie, pensia de intretinere etc.?
Multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 19 Iunie 2014
În conformitate cu prevederile Legii locuinței 114/1996, au acces la locuinţă socială, în vederea închirierii, familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea, precum şi anterior lunii în care se repartizează locuinţa.

Nivelul chiriei nu va depasi 10% din venitul net lunar, calculat pe ultimele 12 luni, pe familie. Diferenta pana la valoarea nominala a chiriei, calculata potrivit alegii, va fi subventionata de la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale unde este situata locuinta sociala.

La determinarea venitului net mediu lunar pe membru de familie se au în vedere:
- veniturile de natură salarială;
- ajutorul social;
- ajutorul de somaj:
- alocaţia de stat pentru copii;
- indemnizaţia pentru îngrijire copil (pînă la 2 ani);
- pensiile pentru limiata de vîrstă, boală, invaliditate, de urmaş, etc.;
- alte venituri realizate, rezultate din declaraţia notarială;
- alte venituri obţinute în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o întrebare. unei familii de 3 persoane le-au fost repartizată ... marcu1988 marcu1988 Am o întrebare. Unei familii de 3 persoane le-au fost repartizată o locuință socială de primărie acum 10 ani. Acum la reînoirea contractului li s-a ... (vezi toată discuția)
Venitul mediu net , aprobat de guvern mirela 20 mirela 20 Buna ziua, știți care este venitul mediu pe membru de familie , este cumva salariu mediu pe economie sau ...? Locuiesc cu chirie intr-o locuință socială ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. bursa de ajutor social cat trebuie sa ai venitul ... bucovineanu69 bucovineanu69 Bună ziua. Bursa de ajutor social cat trebuie sa ai venitul pe mebrul de familie ca sa depui 2022 pe semestrul II. Am văzut în ordinul de minister ca 1572 ... (vezi toată discuția)