avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara din USA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara din USA

Mama divortata cu un copil in intretinere. In urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere si educare iar tatal obligat la plata unei pensii alimentare.. In urma cu doi ani tatal a plecat in U.S.A. Problema mea este ca nu stiu cui trebuie sa ma adresez ca sa il oblig pe tatal copiilor sa imi plateasca pensie alimentara din U.S.A. Va multumesc. Nu stiu de unde sa incep ce acte si unde trebuie sa depun, ce sanse sunt sa obtin pensie alimentara pentru fiul meu.
sandro a scris:

Mama dorea o majorare a pensiei deoarece evident fostul sot castiga semnificativ mai mult acum. 1. Judecatorul german avea o grila cu realitatile sociale din fiecare stat membru UE si a apreciat ca suma respectiva este corecta pentru Romania si a respins cererea mamei care in final a cheltuit inutil niste bani.

Ca fapt divers personal 2. daca eram in locul mamei as fi trimis copilul in Germania la tata, sa fi vazut daca mai putea face cariera.

1. inseamna ca judecatorul a luat deccizia corecta;
2. gandire tipic romaneasca, de parca in Germania nu sunt oameni cu cariera care au familii, copii de intretinut
Multumesc pentru informatii. Nu pot sa astept, am sa incerc tot ce se poate. Eu am primit 100 $ si acestia doar cand a vrut. Iar de oua luni nu mai trimis nimic.
E posibil sa nu se ajunga la judecata dar puteti incerca.
Daca aveti deja o hotarare veche ar trebui sa incercati sa o puneti in executare.
Puteti depune o plangere penala si poate aveti noroc si il gasesc autoritatile penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara de la un rezident roman care lucreaza mai mult de 183 zile in strainatate artica artica Buna seara! Fostul sot, lucreaza la o firma privata din Romania, care-si desfasoara activitatea in Germania.In Romania, primeste salariul minim pe economie. ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie alimentara! celentana26 celentana26 Buna! As avea si eu o intrebare legata de pensia alimentara a unui copil, pensie ce s-a stabilit luna trecuta. Dat fiind faptul ca, tatatl copilului lucreaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in sua si are ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in SUA si are dubla cetatenie Ro_SUA. Pana acum nu a contribuit cu nimic, fiind absent din viata noastra de 6 ... (vezi toată discuția)